Szépüljünk

Mozgás a bõrért

A cellulitisz kialakulásának elsõ és leggyakoribb oka a lelassult vérkeringés – ilyenkor a tápanyagok nem jutnak el a sejtekbe, és a sejt salakanyagai nem távoznak el –, amely a mozgáshiány, az ülõ életmód eredménye.

Húzzuk ki magunkat… már most!

Nem csak mozgáshiány, hanem már maga a rossz, hajlott testtartás is akadályozza a keringést, a légzést, az emésztést és a kiválasztást, amelyek mind hatással vannak a celluitisz kialakulására, illetve megszűnésére. Első lépésként tehát tanuljuk meg a helyes tartást, amely egy idő után rögzül, és természetessé válik:

  • Álló helyzetben emeljük meg a mellkast, húzzuk hátra a vállakat, a medencét kissé húzzuk előre. Ülés közben pedig mindkét talp legyen a földön, a térdek egy kicsivel magasabban, mint a csípő. Bár nőies, de a vérkeringés szempontjából nem előnyös, ha keresztbe tett lábbal ülünk.

    Tornázzunk!

    A celluitisz oszlatására jó a lépcsőzés, amely nemcsak a lábizom erősítésére jó, hanem a nyirokrendszerre is serkentően hat – természetesen a helyes testtartás ekkor is fontos. Hatásos lehet, ha gyertyaállásban (mindkét láb a magasban, tompor a levegőben, kezünkkel megtámasztott csípő) pedálozunk 10-20 percig, könnyű, lassú légzés mellett.

    Masszírozzuk magunkat!

    Minél jobb a vérkeringés és a nyirokáramlás, annál hamarabb múlik el a celluitisz. Hajlított ujjakkal, vagy nyitott tenyérrel masszírozzuk végig a narancsbőrt hosszirányban fel-le, majd vízszintesen ide-oda. (Növényi alapú masszázsolajat is használhatunk.)

    Száraz dörzsölés

    Közvetlenül a bőrfelület alatti vérkeringésre hat. Szivaccsal vagy természetes anyagú (sörte)kefével végezzük naponta egyszer-kétszer. A kefével a lábtól és kéztől indulva a szív felé haladjunk.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top