Szépüljünk

A sör és a haj

A szép és egészséges haj erotikus és fontos része a személyiség pozitív kisugárzásának. Az egészséges haj, éppúgy, mint a bõr, egészséges anyagcserét tételez fel, valamint a fejbõr kielégítõ ellátottságát ásványi anyagokkal és vitaminokkal, melyek többsége a sörben megtalálható.

Sörös hajöblítő normál hajhoz

Egészséges hajnál elegendő, ha enyhe, semleges kémhatású samponnal hajat mosunk, és utána sörös öblítést alkalmazunk. Egy liter langyos vízhez adjunk fél üveg könnyű világos sört, s ezzel a keverékkel hajmosás után öblítsük le a hajunkat. Nem kell félni a sörszagtól. Tíz perc után elmúlik, a haj pedig fényes, dús és lágy tapintásúvá válik.

A száraz, töredezett haj gyakran utalhat vitamin- és ásványianyag-hiányra. Ha naponta egy pohár sört megiszol, már sokat tettél ezek pótlására. A túl zsíros és a túl száraz, fénytelen, töredezett haj pedig különleges ápolást igényel. Legtöbb esetben még a korpásodás is megelőzhető a sörös kezeléssel.

Sörös tojássampon – a selymes és fényes hajért

Keverj össze egy tojássárgáját egy evőkanál enyhe/semleges (baba) samponnal és egy teáskanál sörrel (hosszú hajúaknál minden összetevőből, igény szerint, arányosan többet). Ezt dörzsöld a hajba és a bőrbe, majd hagyd legalább öt percig hatni, utána langyos vízzel öblítsd le.

Ha a hajad gyorsan zsírosodik, készítsd el az alábbi sampont, melyet ha rendszeresen használsz, tapasztalni fogod, hogy hajad nem zsírosodik olyan gyorsan, mint eddig.

Sörös-almaecetes sampon

Adj egy evőkanál semleges samponhoz egy evőkanál sört, egy teáskanál almaecetet. Mosás után használjunk két evőkanál sörből és negyed liternyi vízből készített öblítőt. Ha előfordul, hogy viszket a fejbőröd és korpásodik a hajad, próbáld ki az alábbi sörkúrát. Minden hajmosás előtt öblítsd le fejbőrödet egy pohár vízzel, amelybe két evőkanál almaecetet keversz, és hagyd rajta tíz percig. Utána mosd meg a hajad sörös-mézes samponnal, melyet egy-egy teáskanál sampon, méz és sör összekeverésével készíthetsz el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top