Szépüljünk

Bõrpezsdítõ buborékok

Kétezer évvel ezelõtt írta Plinius: "Az egyiptomi nõk a sör habját használják bõrük szépítéséhez." A sör jót tesz a bõrnek és a hajnak, ezt azóta tudományosan is bebizonyították. Ha egészséges a bõröd, sörös lemosással, sörkrémmel segítheted, hogy az is maradjon.

Sörös lemosó készítése:

Önts egy edénybe 0,2 liter világos sört, két evőkanál almaecetet és 3 liter hideg vizet. Az így nyert folyadékkal, egy mosdókesztyű segítségével, lendületes mozdulatokkal mosd, dörzsöld végig az egész testedet.

Sörös krém

Keverj össze két evőkanál jojoba-olajat teáskanálnyi almaecettel és fél teáskanál világos sörrel. Ideális

a mindennapi bőrápoláshoz, és megelőzhetjük vele

a káros környezeti hatásokat. A fokozottan működő faggyúmirigyek miatt a zsíros bőr tág pórusai könnyen eltömődnek a levegőben lévő szennyeződésektől. Itt

a baktériumok megtelepszenek és mitesszerek, pattanások keletkeznek. Egy arclemosóval és egy sörös-gyógyföldes pakolással meg tudjuk szüntetni a mitesszerek kiváltó okait, és helyreállíthatjuk a bőr védőfunkcióját.

Arcvíz zsíros bőrre

Önts egy pohárba két evőkanál sört, egy evőkanál almaecetet és két csepp (reformboltban, fitotékában kapható) teafaolajat. Félig töltsd meg a poharat vízzel. Ezzel a keverékkel mosd naponta legalább egyszer, elsősorban lefekvés előtt a kritikus bőrterületeket. Ha zsíros a bőröd, kényeztesd magad ezzel a maszkkal hetente egyszer.

Sörös pakolás

Melegíts fel egy csésze sört, adj hozzá egy teáskanál almaecetet, és keverj hozzá két evőkanál (gyógyszertárban vásárolható) gyógyföldet. Vékony rétegben (esetleg vastagabb kozmetikai ecset segítségével) vidd fel ezt a masszát az arcodra. 10-15 perc után meleg vízzel öblítsd le. Bár a száraz bőr kevésbé hajlamos mitesszer és pattanás képzésére, mégis gondosabb ápolást igényel, mint zsíros társa. Könnyen megtelepszenek rajta a baktériumok, a vírusok vagy a gombák, a védelmet jelentő zsírréteg hiányában a környezet szennyeződései gyorsabban behatolnak a bőrbe, így az elveszíti rugalmasságát, hamarabb öregszik, hajlamosabb a ráncosodásra. Száraz bőrnél is ajánlatos a sörös-almaecetes lemosás. A szokásos lúgos szappanokat kerüljük, és ügyeljünk arra, hogy elegendő folyadékot – részben sört is – fogyasszunk, ezzel hozzájárulunk a bőr megfelelő vízháztartásához.

Sörös-avokadós maszk száraz bőrre

Hozzávalók: 1 avokadó, 1 teáskanál világos sör,

1 evőkanál almaecet, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál édesmandula- vagy jojoba-olaj. Mindezt keverd össze úgy, hogy előtte az avokadó húsát villával összetörted. Ha már megfelelően pépes és homogén az így nyert massza, vidd fel az arcbőrödre, és hagyd rajta egy órán keresztül. Azután tiszta vízzel öblítsd le. A bőr hidratálására kiválóan alkalmas.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top