Szépüljünk

Hajrá a hajra

A hajunk a legérzékenyebb ékességünk. Ki van téve az idõjárás viszontagságainak, a környezetszennyezõ anyagoknak egyaránt. Ezért nem árt, ha vigyázunk rá, méghozzá természetes szerekkel.

Hajdúsítás sörrel

Egy résznyi sört adjunk 3 résznyi vízhez, amit hajmosás után öntsünk a hajunkra. Pár perc múlva le is moshatjuk. Szárítás után vastagabb és teltebb lesz a hajunk, a sörélesztőnek és a sörben található proteineknek köszönhetően.

Zsíros haj ellen

Egy evőkanálnyi citromlevet és fél deci vizet keverjünk el, majd egyenesen csöpögtessük közvetlenül a fejtetőre. Masszírozzuk ujjainkkal a fejbőrünket kb. 10-15 percig, majd mossuk le. A citromsav azért hatásos hajzsírosság ellen, mert közömbösíti a faggyúmirigyek által termelt fölösleget.

Mézbalzsam

A megmosott, vizes hajra tegyünk fél liter melegvízben elkevert 3 evőkanálnyi mézet (a hajhossztól függően nagyobb adagot is készíthetünk). Csak a hajvégeket mézezzük be, ha töredezésre hajlamos, ha azonban mindenhol száraz a hajunk, a fejtetőre is tegyünk a mézből. 20 percig hagyjuk, hogy a méz kifejtse vízmegkötő hatását a hajszálakon, majd mossuk le. Mivel a méz enyhén világosítja a hajat, kitűnően alkalmas a barna szín természetes melírozására, ám aki szeretné megtartani sötét hajszínét, az méz helyett juharszirupot használjon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top