Szépüljünk

Õszi bõrrenoválás AHÁ-val

Az õsz igencsak kedvezõ évszak egy intenzív bõrhámlasztó kúrához, ugyanis a gyengébb UV-sugárzás már nem jelent veszélyt a hámlasztás során kapott vékonyabb, friss bõr számára.




Az őszi bőrápolás célja kettős. Egyrészt el kell simítanunk, tüntetnünk a nyár viszontagságait – a nap által kiszárított, cserzett hámréteget –, valamint fel kell készítenünk értékes tápanyagokkal és vitaminokkal bőrünket a hosszú téli, ínséges hónapokra. Az őszi bőrmegújítás tulajdonképpen ahhoz szükséges, hogy a fontos bőrtápláló anyagok és vitaminok bejuthassanak a bőr mélyebb rétegeibe is, így gyógyító, regeneráló hatásukat sokkal nagyobb mértékben ki tudják majd fejteni.

A bőrünk felszínén felgyülemlő elhalt szaruréteget tehát egy erőteljesebb kémiai hámlasztással, egy AHA- (alfa-hidroxi-gyümölcssavas) kúrával ajánlatos eltávolítani. 


Mi az AHA? 





Bizonyos savaknak erőteljes hámoldó, sok esetben roncsoló hatása van. Az AHA olyan gyümölcssavak összessége, melyek kíméletesen, ám egy egyszerű mechanikai peelingnél erőteljesebben tisztítják meg a bőrfelszínt az elhalt szarurétegtől. A kozmetikában használatos gyümölcssavakat általában almából, szőlőből, citromból és naspolyából nyerik. A gyümölcssavak tartalmaznak ezen kívül A– és C-vitamint, cukrokat, illóolajakat, karotinokat, növényi nyákokat, csersavat és pektint. 


Milyen bőrproblémákra használhatjuk az AHÁ-t?

1. Ősszel érdemes mindenkinek végig csinálnia egy-egy AHÁs kúrát.
A fiatal, problémamentes, vagyis a normál bőrűeknek elegendő egy öthetes, öt kezelésből álló kúra, melynek során az AHA peeling után tápláló, vitaminos pakolásokkal kényeztetjük a bőrt. A későbbiekben havonta, kéthavonta iktassunk be ismét egy-egy AHÁS hámlasztást.

2. Aknés, zsíros bőrre ugyancsak egy öthetes, viszont tíz kezelésből álló kúra javasolt, ami így heti két alkalmat foglal magában. A gyümölcssavak elősegítik a pórusok spontán ürülését, így gyorsabban javul az ilyen bőrök állapota. Az AHA után kérhetünk a kozmetikustól iontoforézises kezelést, vagy tápláló pakolásokat.

3. Ráncoldás céljából, valamint a nap és a szolárium roncsoló hatása ellen is egy 10 alkalmas kúra javasolt, majd a továbbiakban havonta egy-egy emlékeztető kezelés. A kozmetikus végezhet az AHA után ránctalanító masszázst, otthoni ápolásként pedig ránctalanító krémeket használjunk.

4. Az AHA kitűnő gyógyító hatást mutat ezen kívül májfoltok és pigment rendellenességek, valamint szemölcs és futószemölcs kezelésénél is. Ebben az esetben mindenképp keressük fel kozmetikusunkat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top