nlc.hu
Szépüljünk
A jövõ illatai

A jövõ illatai

Háromnaponta kerül új parfüm a drogériák polcaira, idén õsszel is számos érdekes, provokatívnak illattal találkozhatunk a kínálatban. Nézzük, milyen illatok határozzák meg a divatot ebben a szezonban.




Az eklektika a divat: hagyományos és szokatlan illatokat kevernek össze, például a gőzölgő kávé, a mákos süti illatát vegyítik virágos felhangokkal, és megbolondítják egy kis chilivel, borssal, rummal, rebarbarával. Ezek a szokatlan alkotórészek azonban nem dominálnak, inkább csak eredetiséget, meglepő bukét kölcsönöznek az alapillatnak.






A rebarbarapürét vagy a rumpipettát szintetikus illatalapanyagokkal keverik. A keveréskor nagy gondot fordítanak arra, hogy a természetes anyag, mely sokszor nem úgy illatozik, mint amilyen az íze, harmonizáljon az utzóbbival. Erre a legjobb példa a tejszín és az édességek.






Az újfajta illatokat általában azok vásárolják, akik ki akarnak tűnni a tömegből, nem akarnak hasonlítani senkire. Hiszen a bőrre fújva a paradicsommal és borssal megbolondított parfüm eredetinek, felkavarónak hat, mely leleplezi az igazi személyiséget.


Az illatpszichológusok véleménye szerint azok a nők, akiknek az illata finom ételekre hasonlít, erotikusan hatnak, és amint a férfi ezt megérzi, azonnal belé akar harapni. Ezért megjelentek már olyan illatok, amiről az embernek az étlap jut az eszébe: sushi, kenyér, saláta és narancslé formájában, amelyet a kísérletezésre vágyók kipróbálhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top