Szépüljünk

Talpmasszázs

A talpmasszázs beteg és egészséges embereknek egyaránt javallott, éppúgy alkalmas megelõzésre, mint stresszoldásra, és általános közérzetjavításra is.




A talp testünk nagyon „elhanyagolt” területe, pedig élettani szempontból rendkívül fontos. „A talpon mintegy kétszáz idegkilépési pont található – emlékeztet Péteri László reflexológus – ezek közül 113-115 kitapintható, mert a többi átfedésben van. Ezek az idegkilépési pontok ún. kristálypontokat alkotnak. Ezeket masszírozza a szakember a kezelés során. A kristálypontok kiterjedéséből, keménységéből, duzzanatukból lehet következtetni szervezetünk működésére.” Az idegkilépési pontok stimulációjából, és a páciens reakcióiból kiderülhet, hogy valamely betegség bujkál bennünk, vagy pihenésre van szükségünk, vagy hogy fel kéne hagynunk a dohányzással. Ezért nagyon fontos az együttműködés masszőr és paciens között, hiszen a szakember abból is következtet, hogy mit érez a páciens.

A reflexológus igen komoly elváltozásokat is képes kimutatni. Minden esetben, amikor valamilyen betegséget felfedez, azonnal szakorvoshoz küldi a beteget. Volt már példa rákos megbetegedés diagnosztizálására is ezzel a módszerrel.





“A kristálypontok egy-egy szerv állapotára engednek következtetni – folytatja Péteri László. A masszőr szakember meg tudja állapítani a máj, a tüdő, a halló-, látószervek, gerinc, légcső, stb. állapotát. Ki tud mutatni gyulladásokat, vagy más akkut betegségeket is.” A talpmasszázs kiválóan alkalmas megelőzésre, de a már kialakult betegségek tüneteit is képes enyhíteni. Ilyen esetben heti kétszeri kezelés javallott, melynek időtartama hatvan és nyolcvan perc között változhat. Megelőzésre elegendő a heti egyszeri „vizit”.

A masszírozás teljesen természetes eljárás, csak egy speciális olajat használnak védőanyagnak, illetve krémeket, hogy a talp könnyebben ellazuljon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top