Szépüljünk

Tusolókrémek és -olajok

A kettõ egyben (two in one) elképzelés természetesen a kozmetikumok világát sem hagyta érintetlenül. Végülis gyors, és egy flakonnal kevesebb a fürdõszobában.

Praktikusan hangzik, hogy egy lépésben tusoljunk és krémezzük magunkat, hiszen a reggeli rohanásban ez a legmegfelelőbb.

A fürdőkrémek sok visszazsírosító anyagot tartalmaznak, ezért kevésbé haboznak, mint a tusfürdők. A termék hátulütője, hogy szilikon- és parafinolajat is tartalmaz, amitől a bőr a tusolás után szép és sima, de ha naponta használjuk, akkor könnyebben érzékennyé válhat. Figyeljünk, ha a flakon hátulján az összetevőknél azt olvassuk: prafinum liquidum, vagy dimeticone, akkor ezeket ne használjunk mindennap.

De ha a tartalomnál megtaláljuk a panthenolt, a glicerint, a makadámdió-olajat és sheavajat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a bőrünk bársonyos lesz.
A tusolóolajok jót tesznek a száraz és érzékeny bőrnek, alig van bennük víz, miközben a tisztító és ápolóanyagokból extra mennyiséget adnak hozzá. Azok, amelyek összetevői között szerepel a szója-, a mandula- és a kerti pórsáfrányolaj-kivonat, garantáltan tápanyagokkal látják el a bőrt, és simává teszik a felső bőrréteget.

Ráadásul ezeket a termékeket a fiatalság vitaminjával, az E-vel dúsítják, ami még egy pluszt jelent a ráncok ellen, miközben azt is megakadályozza, hogy az olaj az üvegben kiszáradjon, vagy elveszítse hatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top