Szépüljünk

Napozás után

A nap által erõsen megviselt bõr védelmének alfája és ómegája a nedvesség- és a zsírpótlás, ezért érdemes direkt napozás utánra készült termékeket használni, hiszen ezek a barnaság élettartamát is jelentõsen meghosszabbítják.




Az After Sun elnevezésű készítmények rendszerint hidratáló és öregedést gátló hatóanyagokban rendkívül gazdagok, helyreállítják a bőr nedvességsorompójának működését.

Különleges ápoló hatást fejtenek ki azok a napozás utáni lotionok, amelyekben a nyugtató és frissítő hidratáló összetevők mellett kis mennyiségben önbarnítók is vannak. Ezek ugyanis erősítik a varázslatos aranyos szint, és hangsúlyozzák a barna test szépségét.





Napozás után ne használjunk zsíros krémeket, vagy testápolókat, mert ezek tovább emelik a test amúgy is megemelkedett hőmérsékletét, és fokozhatják a verejtékezést. A pórusok szinte eltömődnek, tisztátalanságok, pattanások alakulhatnak ki, és a komfortérzés is messze kerül bennünket.

Sütkérezés után intsünk búcsút a savakat tartalmazó kozmetikumoknak, amelyeknek ugyan jelentős a bőrfrissítő hatásuk, de ennek egyenes következménye, hogy felgyorsul a hámlási folyamat, és a nehezen megszerzett barna bőrszín extra rövid idő alatt eltűnik.





Fontos, hogy ne áztassuk magunkat a kádban, hanem inkább a frissítő zuhanyozást részesítsük előnyben. Ugyanis a kádban való pancsikolás hatására plusz zsír oldódik ki a bőrből, vagyis még szárazabbá válik.

Használjunk krémes tusfürdőket, és ne csak reggel, este hidratáljuk a bőrt, hanem amikor napközben érezzük, hogy viszket, vagy egy picit feszül, vegyük elő a táskánkból a hidratáló testpermetet, és fújjuk be az érzékeny területet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top