Szépüljünk

A víz szépítõ ereje

A víz a testet és a lelket egyaránt felfrissíti és megszépíti. Hatására az arcszín ragyogóvá válik, a bõr feszes lesz, a hajszálak pedig selymesen csillognak. A következõ szépségápolási trükkök segíthetnek, hogy legrövidebb idõn belül a legjobb eredményt érd el a leghétköznapibb hatóanyaggal.





Használjunk magas nedvességtartalmú krémeket, és hetente kétszer hidratáló pakolást, ami gondoskodik arról, hogy az arcbőr megteljen nedvességgel, órákig sima és sugárzó maradjon. A sós tengeri fürdőzés jótékonyan hat a vérkeringésre, feszessé teszi a bőrt és szabályozza a vízháztartás működését. Aki nem tud elutazni a nagy kékséghez, az vásároljon tengeri sót, mely káliumot, magnéziumot, kálciumot és vasat tartalmaz. Engedje fel egy kád vízben és merüljön el benne húsz percig.





Sebastian Kneipp német katolikus lelkészről elnevezett gyógymód: frissítsük fel reggelente a vérkeringésünket, és tegyük feszesebbé bőrünket hideg-meleg váltakozó zuhanyozással.

Mindig meleg vízzel kezdjük, majd a szappanozás után folytassuk úgy, hogy a hideg vizet először a lábakra, majd a fenékre és a karokon át az egész testre folyassuk.

A testhintőporok különösen nyáron nyújtanak felüdülést, felszívják az izzadságcseppeket, és nedvességgel látják el a bőrt.





A maszkszerű alapozó már a múlté, a legújabb termékek úgy hatnak, mint egy hidratáló krém, egész napra nedvességgel telítik a bőrt, a pórusokat nem tömítik el, és megakadályozzák az izzadást.

A nyári szezonban nagy divat az alkoholmentes, illatosított víz, amely a forróságban felfrissíti a bőrt. Akár napközben is használható, de fontos, hogy illata harmonizáljon a kölniével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top