Szépüljünk

A lakk helyes használata

Õsszel Londonban jártam munkámból kifolyólag. Gondoltam, ha már itt vagyok, mindenképpen csináltatok magamnak egy dögös kis trendi frizurát.




Barátnőim tanácsára, a Soho egyik fodrász-szalonját látogattam meg az Old Compton Street-en, a Charing Cross-hoz közelebb eső oldalon. A boltot lengyel mesterfodrászok viszik, de a sztár egy magyar srác: Laci fiú. Ezúttal az ő segítségével, első kézből értesülhettek a lakk helyes használatáról.





Első kérdésem Lacikához az volt, hogy mihez tud kezdeni középhosszú, egyenesszálú hajammal. „Ó, drágám, fogalmam sincs – válaszolta – ez mindig menet közben derül ki.” A kreativitás mindig lenyűgöző hatással van rám, de ettől a választól egyáltalán nem lettem nyugodtabb. Aggodalmam feleslegesnek bizonyult. Lacika végül két óra hosszat vágta, fésűlte, mosta, pakolta, lakkozta hajamat, aminek végeredménye egy nagyon tuti frizura lett: homlokból kétoldalt lefésült, vállig érő, egyenesre vágott, hátul nyakra simuló költemény. Angolul ’bang’-nak hívják, azaz csikófrizurának, huncut kis fruru-val; kicsit hasonlít a ’Barátok közt’ fiatalabb nőszereplőinek frizurájára. Ezüstkarikával nagyon dögös. Azóta azt veszem észre, hogy állandóan mosolygok, a barátnőim szerint újjászülettem. Lacika csak annyit mondott: a jó minőségű lakk a titka az egésznek.

A lakk kényes jószág – figyelmeztet Lacika. Ha véletlenül középhosszú, normál hajunk van, és megtaláltuk az egyéniségünkhöz legjobban illő frizurát, akkor mindenképpen a helyes lakkozáson múlik a frizura további formázása. A legfontosabb a minőségi termék kiválasztása. Engem valahogy megnyugtat az a tény, hogy tudom, amit felfújok a hajamra, az többmilliárdos kutatások eredménye. Ellentétben a többi lakkal, ezt a típust mintha kifejezetten nekem találták volna ki. Eddig ugyanis még nem volt olyan élményem lakkal kapcsolatban, hogy a hajam rugalmassá vált volna anélkül, hogy a permet elnehezítette volna a hajszálakat. Ez a termék azonban nem szárítja a hajat és nem hagy olajos vagy zsíros érzetet.





A lakk használatánál alapvető fontosságú, hogy
hajunk minőségéhez alkalmazkodó lakkot válasszunk. Ha érzékeny, igénybevett hajunk van, akkor olyat vegyünk, amely tartalmaz kondicionálót: ezt közvetlenül a haj végére kell permetezni, kb. 30 cm távolságból. Az ilyen típusú lakkot érdemes nedves hajra használni, a haj formázása és szárítása előtt. Meg fogjuk látni, hogy alkalmazásakor a frizura rendkívül rugalmas és tartós lesz, de mégis természetesnek hat! Ahogy Lacika mondta nekem: „Drágám, igazi natúr girl vagy!”


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top