Szépüljünk

Új hullám a frizurában

Az új stílus lényege: érezd magad kényelmesen. Egyéniségedet nem kell belekényszeríteni semmiféle elõre gyártott skatulyába, ráadásul megszabadulhatsz a nyomasztó érzéstõl, hogy a hajad néha nem engedelmeskedik elképzeléseidnek.




Legyen rövid, vagy hosszú hajad, tanácsaink kipróbálásával megtudhatod, miként maradhatsz továbbra is topon a divatos frizurák változékony világában.
Első tanácsként leszögezhetjük – ezt talán mondanunk sem kell –, hogy a természetes hajstílus semmiképpen nem jelent ápolatlanságot. Az elhanyagolt, zsíros haj több, mint ciki. Ki venne komolyan egy interjún egy ragacsos, rossz minőségű zselével keményre cupákolt hajat viselő hölgyeményt? Ezért alaposan fontoljuk meg, milyen hajápoló szereket választunk új külsőnkhöz. Ma már szerencsére számtalan regeneráló balzsam, hajerősítő sampon és hajpakolás áll rendelkezésünkre. Inkább vegyük drágább cuccot, mintsem spóroljunk pár száz forintot egy terméken. A konzisztens minőség érdekében érdemesebb egyetlen gyártótól beszerezni a sokféle terméket.

Sokan tudják (de sajnos kevesen gyakorolják), hogy az ápolt hajstílushoz hozzátartozik a különféle kiegészítők használata is. Klasszikus hosszú, illetve féhosszú hajhoz egyértelműen a lakkot ajánljuk: például a homlokból kétoldalra fésült, és szorosan nyakra simuló félhosszú haj esetén semmi esetre se használjunk zselét vagy habot, csakis a lakk jöhet szóba! Hosszú, göndör hajhoz ugyanakkor nyugodtan használhatunk habot; tüsi, tépett hajhoz pedig a zselé a célszerű. Ne feledd: ha úgy döntesz, hogy rövidre vágatod a hajad, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevesebbet kell foglalkoznod a hajaddal. Sőt! A tépettnek ható, kicsit bohémes, kócos hajnak van a legnagyobb szüksége a törődésre, cserébe viszont állandóan fiatalos, laza érzést biztosít.





Másodszor: a frizura kialakításánál hallgassunk saját ösztöneinkre! Ne higgyünk a mindenre kész válasszal szolgáló hirdetéseknek. Mindenkinek megvan a saját egyénisége, és senki sem tudhatja jobban nálunk, hogy mi áll jól nekünk. Az új stílus pontosan arról szól, hogy legyél összhangban magaddal, és szabadon – azaz minden külső behatástól mentesen – találd meg a neked legkényelmesebb frizurát. A kreativitás lényege, hogy leveszi a vállunkról a megfelelési kényszert: ma már nincs szükségünk szabásmintára ahhoz, hogy divatosan nézzünk ki. Milyen abszurd lenne, ha éppen a fejünket ne használnánk, ha a hajunkról van szó, nem igaz?

Harmadszor azt tanácsoljuk, hogy a puding próbája az evés. Vagyis ha elszántuk magunkat a váltásra, kizárólag olyan fodrászhoz menjük, akiben megbízunk. Szerencsére Magyarországon egyre több a modern felfogásban dolgozó fodrász, aki képes megérteni és kivitelezni elképzeléseinket. A hajviselet nem olyan, mint egy arckrém: nem lehet másikat venni helyette. Legyünk igényesek ezen a téren is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top