nlc.hu
Szépüljünk
Hideg-meleg gyanták

Hideg-meleg gyanták

A szõrtelenítés nem huszadik századi találmány. Nézzük csak meg Rubens telt asszonyokat ábrázoló képeit, de mehetünk még régebbre, egészen az egyiptomiakig.




Kezdjük egy érdekességgel, egy viszonylag kevéssé ismert készítménnyel, ez a cukorpaszta. A gyanták csoportjába sorolható az alexandriai szőrtelenítő cukorpaszta, amely Kleopátra ősi receptje alapján készült, és amely néhány éve már itthon is megvásárolható. A csak természetes összetevőket (cukor, citromlé, gyógynövények) tartalmazó készítmény különlegessége, hogy nem a bőrhöz tapad, hanem a szőrszálhoz, ezért fájdalommentes. Többször felvihető ugyanarra a területre, és a legkisebb szőrszálacskát is eltávolítja úgy, hogy nem hagy tört szálakat a tüszőben. Langyos vízzel könnyedén és gyorsan lemosható, és mivel a cukor természetes tartósítószer, lehetetlen a baktériumok megtelepedése, így alkalmazása veszélytelen.





Valószínűleg egy kicsit fájdalmasabb a hideg gyantával történő szőrtelenítés, bár a legérzékenyebb részeken – fazon, hónalj – nem ajánlott. Lábra és karra viszont kiválóan alkalmas. A paszta vagy folyékony gyanta formájában kapható masszát hidegen kenjük fel a szőrtelenítendő felületre, melyet előtte száraz ruhával áttörlünk, hogy izzadságmentes legyen, majd a mellékelt textílcsíkkal, letépjük a gyantát.

Ha nem figyelünk, a meleg gyanta sok kínnal “gazdagíthat” minket. Fontos ugyanis a massza hőmérséklete. Ha túl forró a gyanta, éget, ha pedig nem elég meleg, akkor nehéz felkenni, húzza a szőröket, és fáj. Ha megvan a megfelelő hőmérséklet, a meleg gyanta használata megegyezik a hideg gyantáéval.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top