Szépüljünk

Az egészséges haj vonzereje

Egy felmérés szerint a férfiak egynegyede elõször a nõ haját nézi meg. Nincs szebb látvány, mint egy erõtõl, egészségtõl ragyogó hajzuhatag és nincs visszataszítóbb annál, ha a haj zsíros, festéktõl törött, mosatlan, elhanyagolt.




Az alábbi összeállításból megtudhatjátok, hogy mitől döglik a légy, azaz mitől válik egy nő haja még vonzóbbá és nőiesebbé – nemcsak a férfiak szemében! A korszerű hajápolás a megfelelő samponnál kezdődik. Az ókori görögök egy kecskefaggyúból nyert szappanféleséggel mosták a hajukat, majd olivaolajjal és különféle növényekből sajtolt kivonatokkal kenték be a fejüket, hogy a haj még csillogóbb és rugalmasabb legyen a mosás után. A modern samponok ugyanezen az elven alapulnak azóta is! Vagyis nemcsak lemossák a napközben hajunkra rakódott piszkot, hanem – természetes vagy kémiai úton – visszaállítják a hajszálak rugalmasságát és fényét. Egy minőségi sampontól már joggal elvárható, hogy jól tisztítson, de ne szárítson, lehetőleg antibakteriális hatású legyen, emellett ne irritálja a bőrt és a szemet.





Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a samponokkal állandó problémáim voltak. A hajam minőségével minden rendben van, csak éppen az eddigi samponok nem passzoltak az igényeimhez. Nemcsak arról van szó, hogy egy sampon csípte a szemem. Próbáltam olyan sampont, amely kíválóan tisztított, de nem adott tartást, egy másik adott ugyan tartást, de nem volt finom illata, egy harmadiknak kellemes illata volt, de nem biztosított selymes tapintást. Ahogy egy fodrász barátom megfogalmazta: a minőségi samponnal szemben támasztott elváráshorizontom nem találkozott össze a különböző termékek eltérő kínálati horizontjával. Ez engem egyáltalán nem boldogított. Már éppen azon gondolkodtam, hogy visszatérek nagyanyáink ecetes utókezeléséhez, amikor fodrász barátom kezembe nyomott egy új terméket.





Ez a sampon az egyszerűségével nyűgözött le. A baba sampon nem hivalkodik azzal, hogy a roncsolt hajvégeket vágás nélkül kiegyenesíti, viszont megbízhatóan erősíti a haj víztartalmát, így egészségét. Pantenol és lecitin tartalma ápolja a fejbőrt, megakadályozza annak kiszáradását, visszaadja a hajszálak rugalmasságát. Használata a hagyományos módon történik: lazán mossuk át a hajat és a fejbőrt – semmi esetre se dörzsöljük, mert eközben a hajtövek közvetlen közlében elhelyeszkedő faggyúmirigyeket irritáljuk – majd bő vízzel öblítsünk. A baba sampon segítségével háromszoros hígitásban akár mindennap is megmoshatjuk a hajunkat (ez különösen nyáron ajánlott, amikor melegben jobban száll a por, jobban is izzadunk, tehát gyakrabban kell hajat mosni). Nagyon örülök, hogy végre rátaláltam erre a termékre, mert nemcsak tartást biztosít a frizurámnak, hanem fényessé teszi a hajam, valamint selymes tapintást ad, ráadásul az illata is meglepően kellemes. És még valami: a szememet sem csípi.




Játssz és nyerj és értékes Baba csomagot!
A játék >





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top