Szépüljünk

Frizura ajánló: a klasszikus típus

A hosszú haj õsidõk óta a szép nõk legfõbb ismérve. Egy felmérés szerint a magyar férfiak jelentõs hányada a hosszú hajú nõket tekinti a legnõiesebbnek. Nem véletlenül.




A hosszú haj a klasszikus női értékrendek elfogadásáról és tiszteletéről árulkodik. Viselője gondos és gondoskodó, finom nő. Önmagával és környezetével harmóniában él, családjának és munkájának egyaránt elkötelezett. A hosszú haj természetességet, magabiztosságot sugároz. Ma már minden nő tudja, hogy a hosszú hajnak nem feltétlenül kell unalmasnak lennie. Nincs szebb, mint az aláomló, selymes, csillogó hosszú haj, különösen amikor a szél belekap a rakoncátlan fürtökbe. Kétségtelen, hogy a hosszú haj több gondot jelent, így pl. nyáron becsípi a tincseket a válltáska, napozáskor takarja a nyakat, a vállat, illetve fürdőzés után nehezebb megszárítani. Legegyszerűbb megoldás ennek elkerülésére a gyorsan elkészíthető copf, fonás vagy lófarok frizura.





Egy copfot elkészíteni pillanatok kérdése, hiszen nem kell hozzá más, csak egy jó hajgumi, fésű, és némi rutin, ám néhány dolgot a haj egészsége érdekében érdemes szem előtt tartani. Mindenekelőtt sose felejtsük el, hogy az ápolt haj alapja a helyes életmód, a megfelelő táplálkozás, a stressz, az erős idegi megterhelés kizárása, vagy legalábbis minimálisra csökkentése, mert ezeket a hatásokat a haj is megérzi. Az alkohol, a cigaretta, a nagyvárosi levegő olyan tényezők, amelyek hatással vannak a haj minőségére.





A copfot soha ne húzzuk túl erősre, mert túlságosan terheli a hajgyökereket és hajhullást, töredezést idézhet elő (sokaknál fejfájást is okoz). Az is elkerülendő, hogy a végtelenségig összecopfozva hordjuk a hajat, mert még egy gyengébb szorítás is fejfájást okozhat, nem is beszélve a hajhullásról. Ne használjunk bármilyen hajgumit a copf készítésénél, ugyanis az egyszerű befőttes gumik megtörik, roncsolják a hajat. A magunk részéről az elasztikus pamutalapú gumikat ajánljuk, mert ez kevésbé károsítja a hajszálakat. Strandolás, uszodai fürdőzés után bontsuk ki a copfot, és lehetőleg mossuk meg a hajat. A hosszú hajhoz jóval több samponra van szükség, ezért kapható a Baba sampon nagyobb, gazdaságos kiszerelésben.





Copfot kizárólag teljesen száraz hajból készítsünk. A vizes haj jóval sérülékenyebb, könnyebben törik. A hosszú hajnál a legfontosabb alapelv, hogy legalább havonta egyszer vágassuk le a hajszálak végeit, elkerülve a törést. A csillogó tincseket a gyümölcsös hajpakolással biztosíthatjuk, de ne vigyük túlzásba a különféle kencék használatát: hosszú hajnál a természetes hatás a legvonzóbb.



Játssz és nyerj és értékes Baba csomagot!
A játék >





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top