Szépüljünk

Hajápolás egyszerûen

Nem véletlenül használjuk a hajápolás szót, a szép haj nem csupán a hajmosásról szól: valójában a fejbõr ápolásával kezdõdik.




Manapság már követelmény, hogy a sampon a napközben hajunkra rakódott piszok, por, a faggyúmirigyek által termelt zsír, a különböző, mikroorganizmusok eltüntetéséért is felelős felületakív anyagok mellett különböző adalékokat, illetve kondícionálószereket is tartalmazzon. Ezt szolgálják például a proteinek vagy a fehérjék, amelyek kiegyenlítik a hajszálak pikkelyrétegének felborzolódott felületét, és visszaállítják az eredeti állapotba. Az ápoló hatás magas színvonalát a vizes és a száraz haj könnyű átfésülhetőségén tudjuk lemérni.





Velünk született tulajdonság, hogy hajunk szála sima, hullámos vagy éppen göndör, valamint az, hogy mennyi pigmentet tartalmaz, így lesz szőke, barna, fekete, vagy vörös hajunk. Az európai kultúrkörben általában a vegyesen hullámos, vékony szálú hajtípussal találkozhatunk, amit a helyi eltérések meglehetősen változatossá tesznek. A családunkon belül



persze nagyobb eséllyel találkozunk ugyanolyan hajtípusba tartozó esetekkel, mint a családon kívül. A nővéremnek például egy kicsivel dúsabb haja van, mint nekem, az övé inkább a mamáméra hasonlít. Ugyanakkor az egész családnak – nővéremnek, mamámnak, papámnak és nekem is – egyaránt vékony, egyenes szálú haja van.
A hajszálak szerkezete – nem a típusa – azonban minden embernél azonos. A haj két fő része a hajgyökér és a hajszál. A hajszál gyökerét a hajhagyma veszi körül, amely a haj szilárd vázát, a szálas szerkezetű keratint termeli.





A Baba családi sampont azért fejlesztették ki, hogy az egész családnak megfelelő védelmet nyújtson a hajat károsító tényezők ellen. A Baba samponban található összetevők elősegítik a szaruképződést valamint a bőrápolásban játszanak szerepet. Így biztosak lehetünk benne, hogy a család minden tagja azonos védelmet élvez. A baba sampon ugyanakkor nem tartalmaz gyümölcssavat, amely szakemberek véleménye szerint „leszedi” a festett hajat. Ez különösen családunk nőtagjai tetszését nyerte el. Természetesen a sampont egyaránt használhatja felnőtt és gyerek, mama és papa. Ráadásul nagyon praktikus, hogy családi utazásaink alkalmával elegendő egyetlen sampont magunkkal vinni. Mi kipróbáltuk, nekünk bejött!




Játssz és nyerj és értékes Baba csomagot!
A játék >






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top