Szépüljünk

A tusfürdõk összetevõi

A föníciaiak kecskezsírból és bükkhamuból készült szappanja nem volt kimondottan bõrtápláló, ám csúnya bõrbetegségeket gyógyított. Utódja a finoman illatozó pipereszappan, mellyel egészen addig szívesen habosítottuk testünket, míg meg nem jelentek a piacon a tusfürdõk.




A tusfürdők az ún. dermokozmetikumok családjába tartoznak, amelyek ellátják a bőrt a nélkülözhetetlen vitaminokkal. A bőr – legnagyobb felületű érzékszervünk – négy funkciót tölt be: idegvégződései révén üzeneteket küld az agyba, lélegzik, szabályozza testünk hőmérsékletét és véd a külső hatásoktól. Egy jó tusfürdőnek mind a négy funkciót szem előtt kell tartania. Az A-vitamin a bőr mély rétegeibe hatolva akadályozza meg a ráncok kialakulását, míg a C-vitamin a bőrfelszínen fejti ki öregedés elleni hatását.





Szakirodalomi adatok szerint a készítményekben felhasznált speciális hatóanyagok rendszeres alkalmazása gátlóan hat a bőrben az erős UV- és egyéb sugárzás által előidézett káros folyamatokra, segíti az öregségi foltok megszűnését. A tusfürdők antioxidáns hatásukkal nagymértékben segítenek megőrizni a bőr fiatalságát, késleltetik az oxidációs folyamatok okozta „természetes” öregedést, gyorsítják az égési sebek hegeinek gyógyulását, gátolják a szaruképződést, szabályozzák a faggyúmirigyek működését. A minőségi tusfürdők kíméletesen, de hatékonyan tisztítanak, szabályozzák az érfalak rugalmasságát, a hajszálerek áteresztőképességét, antibiotikus hatásúak.






A tusfürdők összetétele rendkívül változatos. Gyógynövényes illóolajokkal, mézzel, algával, olajos magvak őrleményével kevert essszenciákat találunk bennük, amelyek finom, kellemes illatot eredményeznek. A tisztálkodási szerek piacán a szappan és a tusfürdő a tisztálkodás alternatíváját kínálja fel a fogyasztóknak. Bármelyik előretörése csak a másik rovására történhet.

Játssz és nyerj értékes Lux- csomagot!
A játék >











Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top