Szépüljünk

Szépségápolás: a Nõ illata

Brit kutatók szerint a szép nõknek jó illata van. A kutatók huszonkét férfit kértek fel, hogy osztályozzák tizenhét önkéntes nõi jelentkezõ arcának, illetõleg egy-egy általuk viselt ruhadarab illatának a vonzerejét. Az eredmény: a vonzó(bb)nak ítélt nõknek az illata is erotikusabbnak bizonyult.




A férfiak elmondták, hogy az ápolt, egészséges nőket valami egészen különös, éterien finom illat lengi körül. Ez persze nem azonos a különféle parfümök, dezodorok, kölnik mesterséges világával. Talán mindannyian emlékszünk az „Egy asszony illata” című hollywoodi filmre, amelyben a vak, idősödő katonatiszt (Al Pacino játszotta, az eredetiben Vittorio Gassman) azt mondja: „Ha a nőket megfosztanánk illatuktól, talán észre sem vennék. A férfiak viszont bánatukban öngyilkosok lennének, mert a női test szaga nélkül nem tudnának tovább élni.”






Az illatok szerepét a szépségápolásban nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ellen- és rokonszenvek, szerelmek és szakítások kötődnek ahhoz, hogy valaki számára nehezen elviselhető vagy éppen fordítva, nagyon kellemes és vonzó az az illat, amelyet egy másik ember áraszt maga körül. Sajnos előfordul, hogy erre valaki nem figyel, és nem érti, miért húzódnak el tőle a szó igazi és átvitt értelmében.

A testszag milyensége a verejtékezésen kívül sok mindentől függ, befolyásolja a táplálkozás, az esetleges betegség, a ruházat jellege, az életkor, a higiénés szokások és természetesen a mindenkori külső hőmérséklet, a légnedvesség mértéke is.





Az ápolt illat természetesen nem azt jelenti, hogy reggelente magunkra borítjuk a kölniskészletet. Nincs annál kellemetlenebb élmény, mint amikor a munkahelyen valaki pacsulifelhőben úszik, de a parfüm mögött mégis kiérezni a tegnapi izzadtság szagát. Ezzel szemben az ápoltság erőt, energiát és pozitív kisugárzást adhat, ami nemcsak viselőjének, de környezetének is hasznára válik. Vagyis az ápoltság mindig hosszú távon kamatozik: nemcsak a szerelemben, a munkában, de általános közérzetünk fenntartásában is kiemelkedő jelentőséggel bír.

Játssz és nyerj értékes Lux- csomagot!
A játék >





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top