Szépüljünk

A szép haj és a modern frizura

A hajstílusok évszakról évszakra változnak. Idén újra a hosszabb, egyenesre vágott hatás érvényesül, a hajszínek és formák milliónyi árnyalatával.

Színekben hódítanak a tavaszi mező árnyalatai: az aranybarna, a világos szőke, a rézvörös. A sok lehetőség közül hogyan válasszuk ki az egyéniségünknek megfelelő frizurát? Hogy megtudd miként maradhatsz topon a hajstílusok világában, néhány alapvető tanácsot ismerned kell.





A vágás

A jelenlegi vágási trend a váll felett egy kicsivel határozza meg a haj hosszát. Ezen belül majdnem mindegyik technika alkalmazza a rétegzett, preciziós vágást. Vagyis a szálvégeket csak egészen enyhén kurtítja meg a fodrász: körkefével egyenesre szárítja a hajat, majd a rövidebb tincseket behúzza az arcba. Az ovális vagy kerek arc így kevésbé látszik teltnek. Célszerű a választékot középen hagyni, és jobb, ha nem fésülsz túl sok hajat előre, inkább hagyd, hogy tisztán érvényesüljenek az arcvonásaid. Hosszúkás, szív alakú arcforma esetén a legjobb megoldás, ha a haj röviden a homlokra simul, és a szemöldök felett lazán megtartja természetes esését. A lényeg, hogy fent legyen a frizurád dús, széles, és lefelé haladva keskenyedjen. Hangsúlyozd ki szemeidet néhány ott végződő tinccsel, vagy más módon.






A hajszín


Alapvető szabály, hogy a hajszín egyre világosabbá és fényesebbé válik tavasszal, mint ősszel és télen. Ha alapszíned sötétbarnás, vadítsd be egy kis világos színnel. A szőkéknek kiváló lehet a vöröses melírozás, amely a választéknál kiemelve fiatalos és játékos hatást ad. Nagyon szépen mutatnak a mézszínű csíkok a csokoládébarna hajon.






A stílus


Bármi is legyen a trend, hajad minőségén nem változtathatsz. Vékonyszálú skandinávszőke hajból nehezen lehet vastag, sötét színű hajat varázsolni. Általában tartást ad a vékonyabb szálú hajnak, ha színezve van. A vastag, néha durvább textúrájú hajszálakat pedig sokszor nehéz befésülni a kívánt formára, ezért nagyon fontos a jó vágás és a könnyen kezelhető, egyszerű frizura. Komoly, de mégis egyszerű hatást ad a nagy méretű körkefével teljesen egyenesre kihúzott haj. Tárgyalásra, üzleti ebédre kiváló ez a frizura.

Játssz és nyerj Dove hajápoló csomagot!
A játék >



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top