Szépüljünk

Mitõl száraz a hajad?

A harmonikus megjelenéshez hozzátartozik a szép haj, amelynek egyik titka: ne engedjük kiszáradni a hajszálainkat.

Az alábbi összeállításból megtudhatjátok, melyek azok a környezeti tényezők és rossz szokások, amelyek károsíthatják hajunk természetes hidratáltságát.





Ahogyan a természetnek, úgy a hajnak is megvan a biológiai egyensúlya, amely az évszakoktól függően az újjáépítő tevékenységre összpontosítja energiáit. Télen elfogy az éltető napfény, a hajnak egyre több ápolásra van szüksége, hogy ne a szürkeség ásítson vissza ránk. Ne feledjük: ha a haj egészségéről van szó, a szolárium nem feltétlenül jelent jó megoldást. A mesterséges napfényben olyan különböző hullámhosszúságú sugarak vannak, melyek károsíthatják a fejbőrt és a haj kutikulumnak nevezett külső rétegét.

Átlagosan, normál körülmények között, az egészséges haj kb. 10 % vizet tartalmaz, amely mennyiség különböző körülményektől függően változhat. A szolárium nagyban lecsökkentheti a haj természetes hidratációs képességét. A hajszálainkban lévő víz mennyisége a levegő relatív páratartalmától is függ. A fűtési szezonban például a helyiség száraz levegője és a légkondicionáló szárítja bőrünket, hajunkat. A Dove kifejlesztett egy olyan hajápoló termékcsaládot, amelynek 1/4 része hidratáló tej. A hidratálásért felelős összetevők kettős feladatot látnak el: segítik megkötni valamint visszatartani a vizet a hajszálakban. Mindezt anélkül, hogy elnehezítenék a hajat, a hidratáló összetevők a fejbőrtől a hajvégekig ápolják és védik a hajszálakat a kiszáradástól!





A tavaszi csapadékos, hűvös időjárás és a zsúfolt városi levegő szintén nem tesz jót a hajnak.
A fejbőrön lerakodó levegőben lévő szennyező anyagok (ólomvegyületek, por, stb.). eltömítik a légzőnyílásokat (papillákat), és ez túltermelést vált ki a faggyúmirigynél. Ezért lehetőleg kerüljük a fejbőr légzését gátló samponok alkalmazását, így a magas vazelin-, illetve parafintartalmú készítményeket. Inkább használjunk a hajunknak megfelelő hidratáló balzsamot, mint a Dove hajbalzsamát, melyben a hidratáló összetevők a haj belső struktúrájában ugyanúgy aktívan hatnak, mint a hajszál külsején.





A hajszárítás módja is meghatározó a haj egészsége szempontjából. A hajszárítók a haj saját nedvességét is kiszárítják, ezért ha tehetjük, ne használjuk, inkább hagyjuk szobahőmérsékleten száradni. A fésülés segít zsírozni a hajat – azaz eloszlatja a fejbőrben termelődött zsírt az egész hajra -, de a gyakori fésülés többet árt, mint használ. Ha nedves a hajad,  hajkefével sose regulázd meg rakoncátlan fürtjeidet, ez ugyanis hajtöredezéshez és a hajvégek széthasadásához vezet.

Hogy kiküszöböljék a szárításból, fésülésből eredő károkat, a Dove kutatói, egy olyan egyedülálló összetételű, hidratáló terméket állítottak elő, ami különleges minőségével kitűnik a hajápoló szerek közül. Az új termékkel kapcsolatban a Dove laboratórium által végrehajtott hatékonyság teszteknek az eredményei meggyőzőek: azok a nők, akik kipróbálták a Dove samponokat és hajbalzsamokat, egyértelműen megerősítették a hajhidratálás tényét. A Dove termékek a legjobbaknak bizonyultak a következő szempontokból: a haj fésülhetősége nedvesen és szárazon, haj selymessége, lágysága és dússága.

A hajfestékekről annyit kell tudni, hogy alapvetően a már kinőtt hajat roncsolják. Elvileg a hajhagymákat nem károsíthatják, ezért a festett rész lenövése után a haj egészségét hajbalzsammal segítheted elő.
Mint láthatjuk, a káros környezeti tényezőket nem tudjuk kiküszöbölni. A helyes életmód mellett – vitamindús táplálkozás, a dohányzás, alkohol mellőzése – szükségünk van egy jó hidratáló hajbalzsamra is, amely selymessége, lággyá és dússá teszi a hajunkat.





A haj szárasságára nyújt megoldást a Dove termékcsalád, amely a hagyományos értelemben vett hidratáló hatásra helyezi a hangsúlyt. Azaz a hidratálásért felelős összetevők nemcsak megkötik és visszatartják a vizet a hajszálakban, hanem – arginin, glicerin és d-panthenol alkotórészeinek köszönhetően – a fejbőrtől a hajvégekig ápolják és védik a hajszálakat a kiszáradástól. Így a haj fésülhetősége nedvesen és szárazon is optimális marad, nem nehezíti el a hajat. Az 6 samponból (száraz, normál, festett, korpás, zsíros hajra és 2in1) és 3 (száraz, festett, normál) hajbalzsamból álló termékcsalád segítségével, mindenki megtalálhatja a hajtípusának leginkább megfelelő sampont és hajbalzsamot. Fedezd fel te is a tavaszi újjászületés élményét a Dove-val!

Játssz és nyerj Dove hajápoló csomagot!
A játék >



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top