Az alábbiakban néhány pontba szedve elmondjuk neked, mit kell tenned, hogy a hajad megfelelően hidratált legyen.
1. Az étkezés és a haj
A B3-vitamin védi a haj külső rétegét (kutikulum), és csökkenti a korpaképződést. Ezért minél gyakrabban egyél borjú- vagy birkamájat, mogyorót és diót (kis mennyiségben) vagy tonhalat és lazacot.
A B5-vitamin nagyon fontos, mert elősegíti a haj növekedését. Nagyobb mennyiségben van jelen a májakban, a tojásban, a halban, a rizsben és a lencsében.
A C-vitamin, amelyet nagyobb mennyiségben tartalmaz a kivi, a petrezselyem, valamint minden déligyümölcs és nyers zöldség, erősíti a haj ellenálló képességét.
A D-vitamin szintén segíti a haj növekedését. Fő forrásai: halmájolaj, füstölt lazac, szardínia. Az F-vitamin, amelyet főleg a növényi olajokban találhatunk meg, szabályozza a normális korpaképződést. A
mi a fehérjéket illeti, nagyon fontosak a szaruanyag-képződéshez, mert ez a haj legfontosabb alkotóeleme. Ezért nagyon fontos a sovány hús, hal, sajt, tojás, bab, joghurtok, friss zöldségek és a szárított gyümölcsök fogyasztása.
Ma már mindenki tudja, hogy az ásványvizeknek különleges jelentősége van a haj egészségére nézve. Igyunk természetes forrásból vagy gyógyvízből nyert szénsavmentes ásványvizet, amely nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat. Ilyen például a már említett B-6 vitamin, a kalcium, magnézium, nátrium, hidrogén-karbonát, kén, kovasav és a cink.