nlc.hu
Szépüljünk
Körmöm, körmöm, mondd meg nekem

Körmöm, körmöm, mondd meg nekem

Nincs nõ, aki ne ismerné a kellemetlen érzést, amikor a randi, buli vagy fontos esemény elõtt letörik a körme, vagy lepattogzik a körömlakk. Aki betartja a lakkozás aranyszabályait, sokáig élvezheti körmei topformáját.




A puha körmöt kívülről kell védenünk, erősítenünk. A legjobb, ha állandóan lakkozzuk, de nem fontos színes lakkot használni, elegendő az alapozó, vagy az átlátszó körömerősítő. Ez a fedőréteg védelmezi a körmöt a káros külső környezeti hatásoktól. Ha úgy döntünk, hogy színes lakkot használunk, akkor akár pasztell, akár sötétvörös, vagy mélybordó színről van szó, vigyünk fel alapozó lakkot, hogy a szín ne fogja meg a körmöt.

Lakkozás előtt, hetente egyszer manikűrözzünk. A körmöt reszeljük formára úgy, hogy a régi körömlakk még rajta van, mert ez védelmet jelent a szaruréteg számára, így kevesebb az esély a sérülésre.
Reszelés után mossuk le a körömlakkot, de kerüljük az acetonos lemosót, mert ez extra módon szárítja a körmöket, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy utána beszakadjon, töredezetté és puhává váljon. A legjobb lakkeltávolítási technika, ha hidratáló, vitaminokkal dúsított lemosóval átitatunk egy vattapamacsot, majd ezt rányomjuk a körömre.





Körülbelül 30 másodpercig rajta hagyjuk, aztán egyetlen mozdulattal szinte az egészet „lehúzzuk”, vagyis rajta marad az egész a lemosó vattakorongon.
A lakk eltávolítása után mossuk meg a kezünket tusfürdős, szappanos vízben, majd alaposan szárítsuk meg. Akinek nincs ideje a manikűrre, az a szárítás után lakkozzon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top