Szépüljünk

A selyem érintése

Mielõtt újságíró lettem, ruha- és divattervezõként dolgoztam. Kedvenc anyagom a selyem volt, mert a selyem exkluzivitása, különleges érintése, bársonyosan érzéki mivolta elvarázsolt, valahányszor csak hozzáértem.




Sifon, kreppdesin, kreppzsorszett, kreppszatén, damaszt, organza, szatén, taft, twill. Ezek a franciás könnyedséget felidéző szavak a szakértő fülnek ugyanazt jelentik: a selymet. Egy ruhatervezőnek a selyem valóságos „öltöztető anyag”, megtalálható benne a “feszes” külsőtől az érzékiig tartó minden átmenet. Atlasz-selyem érintés, selymes és olvadó textúra, sokat sejtető kontúrok, vagy éppen finoman érzéki, kényeztető látványvilág. De vajon miért olyan különleges a selyem érintése?





Kezdjük azzal, hogy a tapintás a legszemélyesebb érzékeink közé tartozik. A másik embert megérinteni azt jelenti, hogy mélyen behatolunk a személyes terébe. A kellemes érzetet okozó testi érintés, mint például az ölelés vagy a simogatás, kifejezetten jótékony hatással van a kedélyállapotra, lecsillapítja a haragot, indulatot, enyhíti a belső feszültséget. Az összebújás, az ismerős test melege, a simogatás megnyugtat és ellazít. Vagy éppen ellenkezőleg: a tapintás erotikus töltete révén felizgat, szexuális vágyat idéz elő.





Kevesen tudják, hogy a kutatók felfedezték: a selyem az emberi bőrhöz hasonló fehérje szerkezettel rendelkezik! Ha a selymet érintjük, akkor tulajdonképpen az emberi bőr érintésének ősi tapasztalatát éljük újra. Arra vágyunk, hogy a mi bőrünk is selymesen ragyogó legyen, akár a baba bőre. Arra vágyunk, hogy egészséges, feszesen duzzadó bőrünk legyen, melynek tapintása különlegesen finom és kellemes. A kutatások szerint ezért egyáltalán nem véletlen, hogy a selyem – szerkezetéből adódóan – kiválóan alkalmas a bőr ápolására és táplálására!





A selyem saját súlyához képest 30-szoros víz mennyiséget képes megkötni, ezáltal fokozhatja a bőr vízmegtartó képességét, és segíti megtartani a bőr természetes víztartalmát. Mindamellett a tiszta selyemkivonat érezhetően simává és puhává teszi a bőrt! A tudomány fejlődése így igazolja vissza a selyem és az emberi bőr tapintásának hasonlóságát, amelyet az ember évezredek óta ösztönösen ismer, és örömmel használ.





A selyem tehát a ragyogás és a kényeztetés szinonimája. Ezek után nem meglepő, ha reggelente, ébredés után gyakran elfog a vágy: ápoló és regeneráló selyemkivonatban szeretnék fürödni, mint Kleopátra annak idején a kecsketejben. Nagy szerencsémre a Dove Supreme Silk termékcsalád tusfürdőivel a vágyam könnyedén teljesíthető. A Dove bőrpuhító selyem tusfürdő használatával a bőr újra természetesen ragyogóvá válik. A tiszta selyem kivonat és a gazdag krémes Dove hidratálók különleges kombinációja segít abban, hogy a bőr gyönyörűen sima, puha és selymes tapintású legyen. Használjuk ki mi is a Dove tusfürdőben rejlő ragyogást és kényeztetést!

Játssz és nyerj Dove csomagot!
A játék >




Az oldalt a Dove támogatja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top