Szépüljünk

Élvezd a munkád és a szabadidõd!

Pörgés ezerrel a munkahelyen, tárgyalások, fénymásolások, utána fitnessz, szauna, izzasztó tornagyakorlatok a szõnyegen. Életmódunk, amelyet bízvást nevezhetünk tartalmasnak, nem nélkülözheti az egészséges, szép bõrt és így: vonzó külsõt.




Még az ógörög filozófusok is tudták, hogy “ép testben ép lélek” lakozik. Jól érezni magunkat a bőrünkben, társaságba járni, emberekkel barátkozni, szórakozni járni, jóízűen nevetni, nyáron bátran felvenni a fürdőruhát, tánca perdülni, találkozni új, érdekes, netán különös emberekkel, akik máshogy gondolkodnak, mint mi – mindezt csak a magabiztos, saját megjelenésével megelégedett ember teheti meg. Testünknek nagyon fontos feladatai vannak az alapvető életfunkciók fentartásában: lélegzünk, mozgunk, a vér kering véredényeinkben, magunkhoz vesszük az ételt meg az italt, emésztjük az élelmet stb.

A testünk jelez, amennyiben elfáradt és pihenésre van szüksége, ha túl nagy meleget vagy hideget érez, ha alvás közben váltani kell a testtartásunkat, vagy ha különös odafigyelést igényel.





Meg kell tanulnuk odafigyelni testünk különböző jelzéseire, meg kell ismernünk, hogy jobban szerethessük és megóvhassuk azt. Hiszen egész életünk során a testünknek kell kibírnia a legkülönbözőbb megerőltetéseket, stresszhelyzeteket – egészen az életünk végéig. Egy testet nem lehet csak úgy eldobni, mint egy fogkefét. Hatékony testápolásra csak akkor kerülhet sor, ha megtanultunk időt szakítani a testünkre. Bizonyos esetekben a sok tépelődés felesleges lehet: amit nem akar testünk, azt ne erőltessük. Például ne tekerjünk magunkat alufóliába a fogyás kedvéért, ha egyszer testünk nem kívánja az alufóliát. Aki ugyanis rendszeresen radikális diétákat folytat, és egyoldalúan étkezik, az nem csak a szervezetének árt vele, hanem a bőrének is. A kelleténél jobban megnyúlhat ugyanis a folytonos fogyások és hízások következtében. Bizonyos helyeken petyhüdtté válhat, és csúnya ráncok alakulhatnak ki.





Elterjedt tévhit, hogy a zsíros bőrt gyakrabban kell mosni: pedig ez nem igaz! A kelleténél sűrűbb tisztálkodás pont az ellenkezőjéhez vezet: a bőr kiszárad, és a faggyúmirigyek még szorgalmasabban termelik az utánpótlást. Sajnos az sem igaz, hogy a fürdés rendkívüli módon szárítja a bőrt. Ha mindenképpen fürödni akarunk az egészségesebb tusolás helyett, akkor legalább tartsuk be a fürdés alapszabályait, s így meggátolhatjuk bőrünk kiszáradását: Ne naponta fürödjünk! Használjunk speciális fürdőolajat! Ne legyen túl forró a víz (max. 37°-os)! Ne maradjunk túl sokáig a vízben (max. 10-15 percig)! A törölközővel ne dörgöljük agyon a bőrünket, hanem finoman itassuk fel a nedvességet!




Játssz és nyerj Dove csomagot!
A játék >




Az oldalt a Dove támogatja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top