Szépüljünk

Felhõtlen, gondtalan nyár

Bár a nyári mértékletes napozás jótékony hatást tesz szervezetünkre, sõt szükségünk is van az éltetõ nap sugaraira (többek között például a D-vitamin elõállításához), de ennek sajnos ára van!





Az UV sugarak hatására a bőr elveszíti rugalmasságát, hidratáltsága csökken, a felső hámréteg megvastagszik, benne szabadgyökök képződnek, kialakulnak vagy mélyülnek a ráncok, elzáródnak a pórusok, illetve az arra érzékeny bőrön pigmentfoltok is kialakulhatnak, melyek nehezen tűnnek el. Napsugár hatására tehát gyorsul a bőr öregedése.

Kevesen tudják, hogy bőrünk hámrétegében naponta sok millió új sejt képződik és pusztul el. A bőr megújulásának rendes folyamatában az alapsejtek (bazális) az epidermisz alján helyezkednek el, és felfelé mozognak, hogy a bőr felszínéről a folyamatosan leváló, elhalt hámsejtek helyébe lépjenek. E folyamat közben az elhalt sejtek elszarusodnak, és a felszínre kerülnek, a kerek bazális sejtek pedig lapos felszíni sejtekké alakulnak át.





Az exfoliálásnak – szó szerint bőrradírozás – nevezett eljárás, vagyis az elhalt hámsejtek eltávolítása, a bőr alapvető szükséglete ahhoz, hogy mindig ragyogóan üde, egészséges és tiszta legyen. A bőrt alaposan meg kell tisztítani, így lehet biztosítani légzőpórusainak megnyílását, a megfelelő vérellátást és anyagcserét. Amennyiben ezt elmulasztjuk, bőrünk szürke és fakó tónusú lesz, illetve pattanások alakulhatnak ki az elzáródott pórusok miatt. A minőségi exfoliálás elérésére ugyanakkor nem elegendő a rendszeres fürdés vagy zuhanyozás és a törülköző használata. Bőrünk vékony, faggyúval bevont (hidrolipidás) védőrétegének megóvása érdekében, minőségi kozmetikai termékeket is használnunk kell.





Ajánlatunk: ezúttal a Dove Supreme Silk termékcsalád két új termékére hívnánk fel a figyelmet, melyek együttes használata hatékonyan radírozza, ápolja, hidratálja a bőrt. Ez a kímélő, de hatásos, mélyrehatoló bőrtisztító, exfoliáló készítmény elősegíti a sejtek megújulását és a bőr hidratálását anélkül, hogy a bőrt zsírossá tennék. A dermatológiailag tesztelt készítményben lévő tisztítóanyag fellazítja az elhalt hámsejteket, és kíméletesen távolítja el a letapadt szarusejteket. Bőrödnek selymes, puha érzést biztosít és védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben.





A bőr tisztítása után következhet a Dove Body Silk Ápoló Krém, amely természetes módon frissíti és kondicionálja a bőrt, megtartja a bőralatti szövetek feszességét. Hidratáló hatású, semleges pH értékének köszönhetően nyugtatja és simává teszi bőrt. A tiszta selyem kivonat és a gazdag krémes Dove hidratálók különleges kombinációja segít abban, hogy a bőr gyönyörűen sima, puha és selymes tapintású legyen. Használjuk ki mi is a Dove testradírban és ápolókrémben rejlő ragyogást és kényeztetést!



Játssz és nyerj Dove csomagot!
A játék >




Az oldalt a Dove támogatja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top