Szépüljünk

Sima bõr nyáron is

Nyaralás végén száraz a bõrünk, az arcunk, a hajunk. A nap, a fürdõzés megviseli a kültakarót, noha a nyaralás alatt testileg és lelkileg is regenerálódunk. Aki hosszabb idõt töltött vízparton, fõleg tengerparton, annak bõre hámlóvá, kissé rugalmatlanná és nagymértékben vízhiányossá válhat.




A napsütés kellemes. Napfény hatására élénkül a vérkeringés, a verejtékezéssel a mérgező anyagok szervezetünkből gyorsabban kiürülnek. Szintén a jótékony napfény hatására termelődik a D- vitamin.
A D-vitaminoktól lesz szép a hajunk, körmünk, fogunk és csontunk, hiszen elősegíti a kalcium beépítését az élelmiszerekből.

A kozmetikusomtól hallottam, hogy a ködös Angliában a századelőn a füst és köd erőteljesen lecsökkentette a valódi napsütéses órák számát, minek okán a gyerekek szervezetében jóval kevesebb D-vitamin termelődött. A gyerek csak nő, de kalcium nélkül a csont gyengébb, deformálhatóbb, így nehezebben bírja el saját testsúlyukat. Az eredmény: sok-sok
ó-lábú angol gyerek és még több lábtörés.





A túlzott napozás ugyanakkor nem egészséges. Általában a rövidebb hullámhosszúságú, nagyobb energiájú UVB sugárzást tartják felelősnek a napégésért, míg a nagyobb hullámhosszúságú UVA-t a barnulásért. A visszaverődő fény megsokszorozza a kapott sugárdózist. Vízfelszínről csaknem 100%-ban, homokról, sziklafalról 25%-ban verődik vissza a fény. Ablaküvegen, autóüvegen, plexin keresztül is le lehet égni vagy barnulni. A bőrnek kettős védelmi rendszere van a napsugárzással szemben. Sugárzás hatására a melaninpigment termelése fokozódik, a szaruréteg megvastagszik. Mindkettőnek jelentős fényelnyelő, védő szerepe van. A meleg levegő rövid távon selymesebbé teszi bőrt, ugyanakkor szárítja is azt. Ezért különösen fontos a bőr rendszeres hidratálása, zsírozása fontos, mert erősíti, szélesíti a szaruréteget.





Törődjünk többet a nyári végi test- és bőrápolással! Napozás után a tisztálkodásra használt szappant vagy folyékony szappant is jól kell kiválasztani. Lehetőleg hidratáló tusfürdőt használjunk, illetve a különféle folyékony, zuhanyozáshoz használatos, C-vitamin- és egyéb provitamintartalmú fürdőemulziók is jó hatásúak. Külön kiemelést érdemel az egyedülálló tiszta selymkivonat. A már megszerzett bársonyos, selymes bőr megőrzéséhez nélkülözhetetlen a bőrt hidratáló, komplex vitaminokat tartalmazó testápoló. A minőségi testápolók alapos kutatások eredményei: laboratóriumokban tesztelik, megfigyelik ellenállásukat a hővel és a fénnyel szemben, és ezekhez az értékekhez alakítják a végleges terméket.

Tippünk: Dove Body Silk Ápoló Krém, amely egyszerre hidratál és  tartósan selymes és friss érzést biztosít. A Dove hidratálókkal dúsított Dove Body Silk tiszta selyemkivonatot is tartalmaz. A selyem súlyának 30-szorosát képes lekötni nedvességben, így egész nap folyamatosan feltölti a bőr saját nedvességtárolóit, és páratlanul óvja, ápolja a bőr természetes védőrétegét.



Játssz és nyerj Dove csomagot!
A játék >




Az oldalt a Dove támogatja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top