Szépüljünk

Zuhany és hidrokrém

A nyaralás utáni bõrszín megõrzésének elsõ feltétele, hogy kerüljük a kádban való ernyedt ellazulást. Ha a bõrt áztatjuk, tovább csökken az amúgy is alacsony zsírtartalma, és intenzívebb lesz a hámlás.





A zuhany erős vízsugarai, a hideg-meleg vízzel történő sokkolás viszont fokozza a bőr vérkeringését, amely pozitív hatással van a bőr színére is. Bőrünk megtelik élettel, feszessé és üdévé válik.

A következő lépés a bőr nedvességének pótlása. Használjunk olyan kozmetikumokat, amelyeknek magas a vitamin- és nedvességtartalma. Ezeket reggel és este, sőt, ha úgy érezzük, hogy nagyon száraz a bőrünk, napközben is használhatjuk; így gondoskodhatunk arról, hogy a legfelső bőrréteg is puha maradjon. A hidrozselék azonnal csillapítják a napszítta bőr szomját, hiszen 80 %-ban tiszta vízből állnak. Hatékony nedvességmegkötő összetevőiknek köszönhetően – mint amilyen a hyaluronsav vagy a glicerin – könnyen felszívódnak a bőrbe, minimális zsírtartalmuk pedig elősegíti bőrünk frissességének megőrzését.


Egyre több kozmetikum tartalmaz aloe vera kivonatot, amely rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben. Ezek a készítmények gyakran jobban és gyorsabban hatnak, mint másfajta gyógyító krémek.


A barnaság-megőrző ápolási programunkba hetente kétszer építsük be a nedvességet adó arcmaszkokat. Legjobb, ha ezeket este alkalmazzuk. A tudósok rájöttek, hogy a bőrnek különösen este 8 óra után nagy a befogadóképessége, és az ilyenkor felszívódó ápolóanyagokat jobban fel tudja dolgozni, mint más napszakokban.


Nagyon hatásosak még az ampullakúrák. A nagy koncentrátumban jelen lévő hatóanyagok képesek a bőrben javító-regeneráló munkát kifejteni. Ahhoz, hogy ezek az összetevők még hatásosabbak legyenek, érdemes a vérkeringést élénkíteni, például radírozással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top