Szépüljünk

A bõr légcseréje

Bizonyára tudjátok, hogy bőrünknek éppúgy szüksége van az éltető oxigénre, mint tüdőnknek. Az ősz közeledtével nem árt felfrissíteni ismereteinket a bőr biológiai anyagcseréjéről sem: mit kell tennünk ahhoz, hogy a szelesebb, hidegebb napokon is friss és üde maradjon bőrünk?









 


 


 


 





Aki szeretné, hogy a bőre sokáig üde maradjon, fénye őrizze frissességét és légcseréje se szenvedjen kárt, annak reggel és este is meg kell tisztítania az arcát. A reggeli azért fontos, mert az éjszaka kiválasztott méreganyagok a pórusokon keresztül távoznak. Este pedig a napi szennyeződést, a felesleges faggyút és a sminket távolíthatjuk el a pórusokból.

Először mindig az arclemosó tejet, vagy krémet használjuk. Az arclemosó tej nagyon lágy állagú, vigyük fel, majd lágyan masszírozzuk a bőrbe, ezután enyhén nedves vattapamaccsal töröljük le. Ha a sűrűbb állagú lemosó krém mellett döntünk, akkor ezt oszlassuk el egyenletesen a bőrön. Majd nedvesítsük be az ujjainkat, és ezzel masszírozzuk a bőrt. Utána ezt is nedves vattapamaccsal töröljük le.

Ne feledkezzünk meg a szem körüli bőrről, ahova a szempillafestéket és a szemhéjpúdert felvittük. Ha vízálló készítményt használtunk, akkor speciális lemosót kell alkalmaznunk. Ha csak átlagos sminket vittünk fel, akkor elegendő a szokásos lemosó tej- vagy krém. A pillák tisztítása akkor tökéletes, ha a vattapamacson egyáltalán nincs már festéknyom.
Ha a szemfestéket nem távolítjuk le lefekvés előtt, akkor gyorsabban ráncosodik a szemkörnyéki bőr. Nagyon nehezen eltávolítható, fehér grízek, tisztátalanságok, foltok alakulnak ki a bőrön. A pilla pedig töredezik, és hullani kezd.





Akinek zsíros, pattanásos a bőre, azoknak ajánlottak a zselés tisztítók, amelyeket vízzel kell felhabosítani.
Ezek intenzív antiszeptikus hatással bírnak, megakadályozzák a gyulladás továbbterjedését, nem irritálják a pattanásokat, hanem inkább segítenek a gyulladt csomók felszámolásában.

A bőrtisztítás után ne feledkezzünk meg a tonikos áttörlésről. Ugyanis a bőrtisztítást a tonik használata teszi tökéletessé, mert így biztosak lehetünk abban, hogy a pórusaink felszabadultak, a krémek könnyen felszívódnak.

A tonik eltávolítja a pórusokban esetleg megülő lemosók maradványait, de még a vízkövet is, valamint részt vesz a bőr savköpenyének helyreállításában. Ráadásul, aki tisztítás után tonikot használ, az tapasztalhatja, hogy a bőre gyorsabban felszívja az ápolótermékeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top