Szépüljünk

Az ajak tökéletesítése

A száj formája nagyon sok dologra utalhat. Vannak persze kis cselek, amelyekkel megváltoztathatod a külsõd, ajkaid formáját. De sose rugaszkodj el nagyon az eredetitõl!






Keskeny ajak


Nem szabad kontúrceruzával mesterségesen nagyítani, mert ez vicces hatásúnak, pontosabban természetellenesnek fog látszani.

A legjobb módszer az optikai nagyobbításra, ha világos korrektort dolgozunk a száj szélébe és környékébe, majd gyengéd színekkel keretezzük. Erre jöhet a kontúrral megegyező rúzs, majd a szájfény.


 








Nagy ajkak

Csak a felsőajak M-formáját húzzuk ki, lehetőleg matt, sötét ceruzával.

Sötét rúzst használjunk, viszont kerüljük a szájfények alkalmazását, amelytől még nagyobbnak mutatkozik a száj.


 


 


 


 







Kis ajak

Középen világosra, a széleknél a sötétebb sminkelés javasolt. Optimálisak a csillogó, világos vagy közép-sötét színek és szájfények.



 


 


 






Egyenetlen ajak


Általában a felső ajkak keskenyebbek, mint az alsók. A keskeny ajakrészt világosabbra sminkeljük, ezáltal nagyobbítjuk, a sötétebb színnel pedig kicsinyítjük a szélesebb ajakrészt.


A legjobb, ha mi magunk keverünk ki két vagy három rúzsból egyedi árnyalatot. Ezt úgy tehetjük, ha sötétebb, világosabb és barnás színeket kenünk a kézfejünk, rúzsecsettel ezt egybedolgozzuk, és felvisszük a szájra.


 


(Képek: www.beautywalk.com/beauty/ lip_service_custom.htm)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top