Szépüljünk

A mosolyanalízis folytatódik…

A szép mosolyért szívesen hozunk áldozatot. De elõfordulhat, hogy áldozatot sem kell hozni, és kusza fogaink beállnak a helyükre?

Kérdésünkre Dr. Schatz Balázs a DentalCoop Fogászati és Szájsebészeti Központ orvos-igazgatója válaszolt:

A fogszabályozó módszerek hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években. A rögzített fém fogszabályozók mellett fokozatosan jelentek meg technikák és anyagok melyek az esztétikusság elvének mind inkább megfelelnek. Az már régóta ismert, hogy a fogszabályozás minden életkorban megvalósítható, de azt kevesen tudják, hogy már teljesen láthatatlan módszerek is léteznek. Az egyik ilyen rendszer az, amikor a fogak belső felszínére kerül fel a fogszabályozó.

Egy másiknál pedig egy szinte teljesen átlátszó, komfortosan viselhető kupakszerű fogszabályozó kerül a fogakra. Kis mozdítást végez egy ilyen kis kupak, és az étkezéseket és a fogmosását leszámítva egész nap hordjuk. A kis mozdítások egymásra épülnek és ezek az egymásra épülő mozgatások, eredményezik a kívánt végeredményt. Ezekkel a módszerekkel tehát láthatatlanul megoldhatjuk fogszabályozásunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top