Szépüljünk

Az igénybevett haj

Mindennapos tapasztalatunk, hogy a sokféle különbözõ frizura – tépett, lakkozott, vagy copfba kötött, esetleg dauerolt – egy idõ után tönkreteszi a hajat. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mit tehetünk a káros hatások elkerülésére.




Meglehet, hogy a copf nyáron kényelmes viselet. Hajunk nem melegít, nem lóg a szembe, szájba, nem csípi be a tincseket a válltáska, nem kócolódik össze egy pillanat alatt, és persze a strandon való fürdőzés után sem tapad vizes hínárként a vállra és a hátra. De vajon tudjuk-e, hogy egyes hajgumik megtörik, roncsolják a hajat? Ha például túl erősre húzzuk a copfot, biztosak lehetünk benne, hogy az túlságosan leterheli a hajgyökereket, és komoly hajhullást, töredezést idézhet elő.

Nem tanácsos a végtelenségig összecopfozva hordani a hajat, mert még egy gyengébb szorítás is hosszú idő után fejfájást okozhat, nem is beszélve a hajhullásról. Kevesen tudják, hogy copfot kizárólag teljesen száraz hajból szabad készíteni. A vizes haj jóval sérülékenyebb, könnyebben törik.





Talán mondanunk sem kell: a dauerolást – a haj egészsége érdekében – messziről kerüljük el. Ha esetleg úgy döntünk, hogy dauert szeretnénk, legalábbis ne saját kezűleg tegyük ezt. Ez az a dolog, amit mindenképpen érdemes fodrászra bízni: és sajnos még úgy sem biztos az eredmény. A rossz hatóanyag, a szakszerűtlen, egyenetlen felkenés már önmagában is káros, s akkor még nem beszéltünk arról, hogy minden haj más, így más-más hatóidőt igényel. Végeredmény: a haj egészséges szerkezete felborul, a keratinnak annyi. A hajad helyén egy szánalmas kóctömeg lesz található.

Újabban a hajlakk is kezd kimenni a divatból. Nem véletlenül. Ugyanis egyes lakkok – aktív kémiai anyagainak köszönhetően – roncsolják a hajvégeket. Akinek zsíros a haja, vagy zsírosodásra hajlamos, az soha ne használjon sok zselét, pláne ne waxot. Ezek ugyanis zsírosító hatásúak.





A tépett frizuránál alapvető tanácsunk, hogy használjunk megfelelő hajsampont és regeneráló hajbalzsamot. A rosszul megválasztott hajbalzsam azonban nehézzé, formázhatatlanná és élettelenné teheti a hajat. Ha kevés benne a regeneráló anyag, akkor a haj szárazzá, tartás nélkülivé és gyengévé válik.

Ajánlatunk: az új Sunsilk sampon, melyet az Elida Hair Institute kimondottan a száraz, töredezett, igénybevett haj ápolására fejlesztett ki. A Duo Keratins összetevővel gazdagított termékcsalád két termékből áll – Duo Keratins samponból és Duo Keratins 1 perces hajregeneráló balzsamból – melyek segítenek helyreállítani a hajszálak szerkezetét a gyökerektől a hajvégekig.






A Duo Keratins összetevővel gazdagított új Sunsilk hajbalzsam – mely egy 1 perces hajregeneráló kúra – használata olyan kényelmes, mint egy hagyományos hajbalzsamé, ugyanakkor olyan mélyen ápolja hajad, mint egy intenzív hajbalzsam: segít helyreállítani a hajszálak szerkezetét a gyökerektől a hajvégekig mindössze 1 perc alatt!



 





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top