Szépüljünk

Egy lépéssel tovább a mosolyanalízisben…

A jó megjelenés alapvetõen meghatározza kisugárzásunkat. Manapság az igényes emberek fokozott figyelmet fordítanak a megjelenésükre, ápoltságukra.

Dr. Schatz Balázst a DentalCoop orvos-igazgatóját a mosolyanalízis egyes lépéseiről faggattuk:











Mit tehetünk a hiányzó fogakkal?

A különböző technikákkal készült esztétikus hidak számtalan variációja mellett a fogorvostudomány eljutott arra a szintre, hogy ma már nem kell egészséges fogakat lecsiszolni, ha pótolni akarunk egyet. A foggyökér-beültetéssel (implantáció) jó szájhigiéne mellett teljes biztonsággal, a kilökődés veszélye nélkül kaphatjuk vissza elveszett „fogunkat”.
A foghiányok sokszor beesett, ráncos arcot okoznak, melyek a pótlás után kisimulnak, az arc megfiatalodik.


És mit tehet az, akinek a mosolyát szinte teljesen az ínye uralja?

A fogíny állapotával, esztétikájával egy egészen új tudomány a parodontológia foglalkozik. Nem csak a kóros állapotok, mint a fogágybetegség, fogínysorvadás szüntethetők meg, hanem kifejezetten esztétikai jellegű ínybeavatkozások is elvégezhetők. Akinél a húsos íny ráhúzódik az apró fogakra, annál az ínyt átalakíthatjuk, megnövelve ezzel a koronák hosszát, helyreállítva a fogak és az íny harmonikus arányát.


Aki a fogainak formájával, méretével, vagy éppen színével nincs megelégedve, annak mit tudna ajánlani?












A fogkozmetika évszázadában számtalan lehetőség nyílik a fogak különböző esztétikai hiányosságainak korrigálására. A modern töméstechnikákkal és korszerű anyagokkal ma már tökéletes esztétikájú, rágásra is alkalmas tömések készíthetők.
A túl nagy felszínű tömések helyett a porcelán héjak és teljes kerámia koronák jelenthetik a tökéletes megoldást. Egy jó fogtechnikus mester által készített koronát nem lehet felismerni a szájban. Színe, transzparenciája és formája hű másolata az eredetinek.
Az elszíneződött sárga fogakat akár egyenként (a gyökérkezelés miatt elszürkült fogat) akár az egész fogívet kifehérítjük. A legmodernebb fogfehérítő eljárással a BriteSmile fogfehérítéssel, akár 8 árnyalattal világosabb, tartós fehéredést lehet elérni a zománc legcsekélyebb károsodása nélkül.












Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top