Szépüljünk

Erõs, csillogó körmök

A kezek ápolásához hozzátartozik a manikûr. Nem muszáj munkaidõben és keresztrejtvényfejtés közben végezni, de a tökéletes szépséghez elengedhetetlen.

 A körmök kurtítására ne használjunk ollót, hanem reszelőt, de a fémreszelőt kerüljük. A legideálisabb eszköz a finom kristályreszelő vagy a klasszikusnak számító homoklevél reszelő. 





A körömreszelés alapszabálya:

soha ne ráspolyozzunk, mindig csak egy irányban, jobbról balra reszeljük a körmöket. Ugyanis ellenkező esetben a köröm szálkás lesz, beszakadozik, károsodik a szaruréteg, és gyengévé válik. Reszeléskor további védelmet jelenthet a régi körömlakk, amelyet csak utána mossunk le. A köröm formázásakor pedig a hossz és a szín egyéni ízlés dolga, de azért azt nem árt tudni, hogy a legtermészetesebb és a legszebb, ha a köröm hegye visszatükröződik a körömágyban.





A manikűr második lépése a körömbőr eltávolítása, itt is érvényes, hogy kerüljük a fém pálcikát, és leginkább ne nyírjuk le ollóval, mert vastagabban és szálkásan nő vissza.

Fürdessük kezünket meleg habfürdős vízben 10 percig, így a köröm és a bőr megpuhul. Ezután jól szárítsuk meg, és rózsafapálcika segítségével gyengéden toljuk hátra a körömbőrt. Akinek nincs ideje a kézáztatásra, az nedvesítsen be egy törölközőt, tegye a mikróba, majd 2 percre tekerje a kezére, ennyi idő elegendő lesz a bőrpuhításra.
A nikotinfoltokat és az egyéb elszíneződéseket gyorsan eltüntethetjük citromlével.





A körömápoláshoz hozzátartozik a körömkrém használata, melyet a körömágyba masszírozzunk, míg a körömerősítőt pedig a töredezett körömre vigyük fel.

Aki már hosszabb ideje nem szánt időt körmei karbantartására, az a makacs és megvastagodott részektől körömbőr-eltávolítóval szabadulhat meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top