Szépüljünk

Mi az, amit csak az aminfluorid tud?

Az aminfluorid a Gaba fogápolási készítményeket kutató vállalat által kifejlesztett fluorid. Hatékonyságát a fogszuvasodás megelõzésében és kezelésében eddig világszerte több vizsgálat bizonyította.












Aminfluoridos kezelés hatására kialakult fluoridraktárak a fog felszínén
A fogorvosi gyakorlatban az aminfluorid a még ép fogak szuvasodásának megelőzésére, az enyhén szuvas felületek egészségének visszaállítására,
valamint fognyaki érzékenység kezelésére használt hatóanyag.


Aminfluoridos kezelés hatására kialakult fluoridraktárak a fog felszínén
Egyedülálló hatása különleges molekuláris szerkezetének és felületaktív tulajdonságának köszönhető.













Kezdődő szuvas felületek remineralizációja, aminfluoridos kezelést követően
Az aminfluorid molekulák párhuzamos elhelyezkedése ugyanis egyenletes kálciumfluorid réteg kialakulását teszi lehetővé a fog teljes felületén, beleértve a nehezen elérhető, fogak közötti réseket is. Ez a védőbevonat hosszútávú védelmet biztosít a savak károsító hatásával szemben.
Az aminfluoriddal kezelt fog felületén rövid időn belül úgynevezett fluorid raktárak alakulnak ki, amelyek a nyálban is megemelkedett fluorid koncentrációt tartanak fenn. Ezzel elősegítik a kezdődő fogszuvasodás megállítását, sőt a folyamat visszafordítását is.


Kezdődő szuvas felületek remineralizációja, aminfluoridos kezelést követően












A Magyarországon forgalomban lévő fogápolási cikkek közül csak az elmex termékek tartalmaznak aminfluorid hatóanyagot, közülük is legnagyobb koncentrációban a csak patikákban kapható elmex gél. Ennek rendszeres használatával az elvesztett ásványi anyagok könnyebben épülnek vissza a fogzománcba, így a fogszuvasodás megelőzhetővé és kezelhetővé válik.


Az elmex géllel heti egy alkalommal kell a fogakat bedörzsölni és néhány percig rajtahagyni. Akiknél nagyobb a fogszuvasodás kockázata (pl. fogszabályzót viselők), hetente 2-3 alkalommal használhatják.

Az elmex gél recept nélkül kapható gyógyszer.
A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.












Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top