Szépüljünk

Öregedés elleni krémek

Ahhoz, hogy a bõr szép, sima maradjon, táplálékokra van szüksége. A kozmetikában sok bõrrel rokon anyagot használnak, mint például a selyem, a zöld tea, fehér tea. Ezek vitaminokkal, ásványi anyagokkal látják el a bõrt.




Sok harmincöt év alatti nő is szenved már a női nemi hormon, az ösztrogén hiányától, ami a stressznek, a felfokozott, hektikus életmódnak tudható be. Ez a hormon felelős a szép, feszes bőrért. A szója növényi hormonjai például kiegyenlítik ezt a hiányt, védik a kollagén-képződést, és simítják a ráncokat.





A krémek hatását fokozhatjuk, ha akupresszúrás masszázzsal visszük fel, mert közben erősíthetjük a vérkeringést és az anyagcserét.
A masszázs során a sejtek kissé elcsúsznak egymáson, így a krémek hatékonyabban, mélyebben hatolnak be a bőrbe, és hamarabb látszik az eredmény is.

A krémet mindig kis pöttyökben vigyük fel a homlokra, az állra, az ajakra és az arccsontokra. Hajlítsuk be a könyökünket, a karjainkat emeljük fel mellmagasságig. A krémet a jobb kezünk ujjbegyével jobbról balra, körkörös mozgással masszírozzuk be, majd az arccsont mentén lefelé az állig. Ugyanezt ismételjük meg a bal kezünkkel is. A jobb kézzel jobbról balra haladjunk a száj felett, és kilenc, kis körkörös mozdulattal masszírozzunk, majd ugyanezt bal kézzel is. A maradék krémet lapos tenyérrel, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be a bőrbe. A jobb és a bal mutatóujjunkat helyezzük az orrnyeregre, és enyhén nyomjuk meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top