Szépüljünk

Támad a tél

A hideg és a hó a legnehezebb idõket jelenti az arcbõr számára. Ahhoz, hogy kisugárzásunkat megõrizzük, és ne legyen sápadt, száraz az arcunk, extra ápolásra van szüksége. Szép arcbõr télen is? Lehetséges, ha követed tanácsainkat.










1. Nappal a zsírosabb, víz az olajban krémek védelmezik meg a bőrt az időjárástól. A száraz szobai levegői miatt nedvességvesztésre olaj a vízben termékeket használjunk éjszakára.

2. Az alkoholtartalmú arcvizeket most tegyük el a fürdőszoba szekrény leghátsó polcára, mert ez a száraz, hideg időben tovább szárítja a bőrt.

3. Akár zsíros, akár normál, akár száraz a bőrünk, a téli hónapokban hetente egyszer használjunk csak arcradírt. Ideális, ha előtte szaunázunk, vagy egyszerűen csak a zuhany meleg vize alatt pár percnél hosszabb ideig állunk, és a bőrünk felpuhul, a pórusok kitágulnak.
 










4. A szem körüli bőr ápolására használjunk zselék helyett gazdagabb állagú krémeket. Ezeket ütögessük a szemöldök növekedésével azonos irányban. Ne hagyjuk ki a szemhéjat sem, így teljes védelmet nyújthatunk az érzékeny bőrnek a hideggel, a széllel szemben.

5. A zsebünkben tartsunk szájápoló balzsamot, és esténként, lefekvés előtt nagyon vékony réteg mézet kenjünk ajkainkra, amely természetes módon szünteti meg repedezését, hámlását.

6. A hideg időben kerüljünk a fémfülbevalók, klipszek használatát, mert ezek extrém módon vezetik a hideget, amelyre a fülnél található vékony bőr érzékenyebben reagál.
 










7. Hetente kétszer vigyünk fel arcmaszkot. Az egyiket a bőrradírozás után, a másikat 2-3 nap elteltével, az arclemosó krémmel és tonikkal megtisztított bőrre. Ezek a maszkok nedvességet és tápanyagot préselnek a bőrbe, amelytől az arc kisimul, feszes és rózsás fényű lesz.

8. A szobai száraz levegő ellen segítséget nyújt, ha a fűtőtestre teszünk egy vízzel telt edényt.

9. A sál és a garbók izgatják a nyak bőrét, és sokszor nem csak pattanások, hanem fehér, kinyomhatatlan grízek is kialakulnak. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor testápoló helyett arckrémet kenjünk erre a bőrfelületre, és hetente egy alkalommal langyos mandulaolajat masszírozzuk be. Hagyjuk rajta 15 percig, majd a felesleget kozmetikai kendővel töröljük le.

10. Tudta, hogy az ásítás szépít? Ha úgy érzi, elfogyott az ereje, képtelen odafigyelni a munkára, akkor ásítson egy nagyot, amivel sok oxigént tankolhat. Közben nyújtózzon, ami oldja a feszültséget, és felvidít. Utána nemcsak a koncentrációja javul, hanem a szépsége is sugárzóvá válik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top