Szépüljünk

Tippek a gyulladt íny ápolására

Az ínygyulladás egyszerûen megelõzhetõ. Ha viszont nem teszed, komoly következményekkel járhat. Tippek baj elõttre, hogy a fogak a helyükön maradjanak, és az ínyed ne fájjon, ne vérezzen.

• Naponta 3-szor alaposan moss fogat. Ha az íny vérezni kezd, ne hagyd abba, de gyengédebben tisztítsd tovább.

• Legalább naponta 1-szer tisztítsd ki a fogközöket fogselyem vagy fogpiszkáló segítségével.

• Használj lágy sörtéjű fogkefét és kifejezetten az ínygyulladás kezelésére kifejlesztett fogkrémet, pl. meridol® fogkrémet.

• Ezen kívül naponta 1-szer – lehetőleg az esti lefekvés előtt – használj az ínygyulladás kezelésére alkalmas szájvizet, pl. meridol® szájvizet.

• Lehetőleg félévente keresd fel fogorvosod, hogy a kialakuló ínygyulladást időben fel lehessen ismerni, és a kezelést elkezdeni.

meridol®. Balzsam az ínyre.

Az ínyproblémák kezelésére azokban az országokban, ahol a készítmény már forgalomba került, a fogorvosok az egyedülálló összetételű aminfluorid / ónfluorid hatóanyag kombinációt tartalmazó meridol® készítményeket ajánlják. A meridol® életképtelenné teszi a fogmosás után visszamaradó plakkot, és hosszú ideig megakadályozza új plakk kialakulását. Ezáltal a meridol® elősegíti a gyulladt fogíny regenerálását, és megőrzi a fogak és az íny épségét. A meridol® kiemelkedő hatékonyságát világszerte több mint 90 klinikai vizsgálat bizonyítja.

 

 

További cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top