nlc.hu
Szépüljünk
Újdonság ínygyulladás ellen

Újdonság ínygyulladás ellen

Az egészséges fogíny nem vérzik. Az ínygyulladás elsõ jele, ha a fogmosás során az íny vérezni kezd. Tíz emberbõl kilenc szenved ínyproblémáktól. Ugye nagyon nagy szám. És akkor még arról nem is beszéltünk, milyen bajok származhatnak belõle!

Hogyan ismerhető fel az ínygyulladás?

Később pirossá és duzzadttá válik. Az ínygyulladás ebben a szakaszában még nem jár fájdalommal, és általában nem is tudatosul. Amennyiben az irritált fogínyt nem kezeljük, elkezd visszahúzódni, kialakul az ínysorvadás. A fog és az íny között lévő kötőszövet elpusztul, és kis tasakocska alakul ki a fognyak és az íny között. Amennyiben nem teszünk ellene semmit, a gyulladás egyre mélyebbre és mélyebbre terjed, a fog fokozatosan meglazul, és végül ki is eshet.

A megelőzés egyszerű!

Az ínyproblémák elsődleges okát a plakk (felhalmozódott baktérium telepek) jelentik, melyeket a megfelelő eszközökkel és jó szájhigiéniával meg lehet szüntetni. A legfontosabb a jó tisztítási technika, mellyel minden plakk maradványt el lehet tüntetni a fogakról, különös tekintettel az ínyszélekre. Nagyon fontos még ezen kívül a fogközök naponta történő alapos tisztítása, és végül, de nem utolsó sorban a megfelelő hatékonyságú, kifejezetten ínyproblémák kezelésére kifejlesztett fogkrém használata. Ilyen alapos kezelés mellet még a hosszabb ideje gyulladt fogíny is képes regenerálódni.

meridol®. Balzsam az ínyre.

Az ínyproblémák kezelésére azokban az országokban, ahol a készítmény már forgalomba került a fogorvosok az egyedülálló összetételű aminfluorid / ónfluorid hatóanyag kombinációt tartalmazó meridol® készítményeket ajánlják. A meridol® életképtelenné teszi a fogmosás után visszamaradó plakkot, és hosszú ideig megakadályozza új plakk kialakulását. Ezáltal a meridol® elősegíti a gyulladt fogíny regenerálását, és megőrzi a fogak és az íny épségét. A meridol® kiemelkedő hatékonyságát világszerte több mint 90 klinikai vizsgálat bizonyítja.

További cikkeink

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top