Szépüljünk

A mosolydiagnózis folytatódik…

Arckifejezésünket is meghatározza a fogak és az íny egymáshoz viszonyított helyzete. Mit tegyen, akinek az ínye uralja a mosolyát, vagy ellenkezõleg, kilátszanak a gyökerek?







Dr. Szilágyi Emese
A Parodontológia, a fogíny gyógyítása mellett, foglalkozik kifejezetten esztétikai jellegű ínybeavatkozásokkal is. – mondta Dr. Szilágyi Emese a DentalCoop Fogászati és Szájsebészeti Központ parodontológusa.



• Akinél az íny dominál az apró fogakon, annál lehetőség nyílik, az íny átalakítására, megnövelve ezzel a koronák hosszát, helyreállítva a fogak és az íny harmonikus arányát.
• Ínyrecesszió esetén pedig, ahol nincsen gyulladásos fogágybetegség, csak egy rossz fogmosási technika következtében a fognyakak szabaddá váltak, ott különleges sebészi technikákkal az íny volumene megnövelhető, a szabaddá vált gyökérfelszínek lefedhetőek. Ha a környező területen van elegendő szövet, akkor „átforgatást”, ha erre nincs lehetőség, akkor pedig a szabad ínyátültetést alkalmazzuk. Ezen kívül lehet még regeneratív technikákat is alkalmazni, melynek során külső segédanyagot, úgynevezett membránt ültetünk be.




További cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top