Szépüljünk

Színezd át a hajad!

Ünnepek elõtt nem árt, ha elszakadsz a mézeskalácssütéstõl, és családodat új külsõvel is megörvendezteted. Ennek egyik legfeltûnõbb módszere egy szép új hajszín.

Nem új keletű az az igény a hölgyek részéről, hogy szebbek, kívánatosabbak legyenek. Már az ókorban is festették a hajukat, sminkeltek, használtak rúzst és szőrtelenítettek. Ma a természetben megtalálható anyagokon kívül, laboratóriumi körülmények közt előállított szépítőszerek is segítik az efféle törekvéseket.





A boltokban kapható hajszínezők, hajfestékek nem roncsolják a hajat, sőt, inkább ápolják, erősítik! Nem is csoda, hiszen egy egész iparág szakosodott erre: kémikusok, orvosok, biofizikusok, optikai mérnökök keverik ki a divatos színárnyalatokat. A legelső lépés a hajszín megváltoztatásakor, hogy eldöntsd, tartósan, vagy csak átmenetileg szeretnél új színt. A döntéskor vedd figyelembe korodat, hajtípusodat, bőröd színét, és nem utolsó sorban ruhatárad és sminkkészleted színeit!


A hajszínezés azoknak ajánlott, akik nem akarják teljesen megváltoztatni hajuk színét, csak élénkíteni saját árnyalatukat.
A hajszínezőkkel az első ősz hajszálak is eltüntethetők, de ha már elérnek egy bizonyos mennyiséget, sajnos csak a tartós hajfestés segít.
A színezők lekopnak a hajról, ezért válogathatsz a színek között. Csak pár mosásig tart a hatásuk, hiszen összetevői nem hatolnak be a hajba.






Tartós hajszínezés

Ez egyfajta átmenet a színezés és a festés között. Tartós eredményt érhetsz el vele, de semmiképp sem tudsz saját színedtől drasztikusan eltérő színt festeni, vagy világosítani. Hat-nyolc hajmosás után kopik le a festékanyag a hajról. Amennyiben a haj fele ősz, még befogja a tartós hajszínező.
Ezek a termékek nem tartalmaznak ammóniát, nagyon finom illatuk van, nem tesznek kárt a hajban, sőt, inkább ápolják azt. Használatuk nagyon kényelmes, otthon is egyszerűen használható. Általában keratint tartalmaznak, amely a haj egyik fő építőeleme. A felhasználás során a keratin beépül a hajszálak szerkezetébe, ott fejti ki hatását. Lehet kapni már olyan hajszínezőt is, amelyet színeltávolítóval együtt hoznak forgalomba. Ez nagyon praktikus, hiszen ha nem tetszik az eredmény, akár azonnal visszájára fordíthatod a dolgot!


Hennával is festheted!





Ha ragaszkodsz a természetességhez, fesd a hajad hennával! Ezt a növényt már Kleopátra is használta, hogy még szebbé varázsolja külsejét. A henna nem csak színez, de ápol is! A hamvasszőke hajnak rozsdavörös, a sötétszőke, világosbarna hajnak gesztenyebarna árnyalatot kölcsönöz. Ha a szőke hajat kamillával kevert hennával kezeled, világos vörös hajkoronát kreálhatsz magadnak. A dióhéjjal kevert henna a szőkéből, világosbarnából sötétvöröset varázsol. Színező hatása mellett stabilizálja a hajat és ragyogó fényt ad neki. Zsíros hajra hajöblítőnek is használhatod, összehúzza a pórusokat, és enyhül a faggyútermelés.
Vedd figyelembe, hogy a henna nem fed olyan egyenletesen, mint a szintetikus festékek és nehezebben érhető el velük a kívánt színárnyalat! Viszont nagyon egészséges a hajnak, akár pakolásnak is használható. A tavasszal szedett henna gyengébb, mint az őszi, azt inkább csak hajápolásra használják.






Az alábbi színekben kapható a hennapor:

· SZŐKÍTŐ: minden hajnak egy világosabb színárnyalatot ad, kivéve a fekete hajat.
· SZŐKE: szőke és világosbarna hajnak világos csillogást ad.
· NATÚR: fényt ad a hajnak és kondicionálja.
· VILÁGOSBARNA: okkerszínű tónust ad.
· SÖTÉTBARNA: barna színárnyalatot ad.
· GESZTENYE: világos gesztenye színárnyalatot ad.
· MAHAGÓNI: a világostól a barna hajig, egy vörösesbarna színárnyalatot ad.
· VÖRÖS: a világos hajat vörösre, a sötétbarna hajat vörös árnyalatúra fest.
· ERŐS VÖRÖS: világos hajat erős vörösre, sötétbarna hajat erős vörös árnyalatúra fest.
· SÖTÉT VÖRÖS: a sötét hajnak egy mély vörös csillogást ad.
· FEKETE: a világos hajat többszöri használat után feketére, fekete hajat mélyfeketére fest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top