Szépüljünk

A lehelet-terápia

Irtó kellemetlen, hogy rossz a leheletem és ez teljesen elbizonytalanít, amikor beszélgetek valakivel. Lehet a kellemetlen leheleten változtatni?




Tulajdonképpen a rossz leheletet nem gyógyítani kell, mert ez nem egy betegség, hanem ez egy állapot.- mondta Dr. Schatz Balázs a DentalCoop Fogászati és Szájsebészeti Központ orvos-igazgatója.

És nagyon gyorsan meg is lehet szüntetni ezt a kellemetlen érzést.
A rossz lehelet oka a szájüregekben keresendő, lyukas fogak, fogínybetegség, fogágygyulladás is kellemetlen lehelethez vezet.





Akinek rossz a szájhigiéniája, vagy íngyulladása van, azok szájában nagyobb mennyiségben megtalálhatók a baktériumok. Ezek a baktériumok pedig lebontják a fehérjéket. És a lényeg, hogy e fehérjék lebontása közben kellemetlen szagú gázok keletkeznek.

A rossz tömések kicserélése, szuvasodás ellátása, fogínygyulladás gyógyítása azonban megszünteti a kellemetlen leheletet. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nyelven is lehetnek ilyen baktériumok, tehát a nyelvet is mosni kell!




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top