Szépüljünk

Smink karácsonyra

Ha már itt a karácsony, nézzünk is úgy ki, ahogy illik. Nem arra gondolunk persze, hogy aggassunk magunkra mindenféle dolgot, és legyünk mi a karácsonyfa. De némi diszkrét ünnepi smink sosem árt. Még családi körben sem!





A sötétebb, meleg árnyalatú hajszínnel rendelkezőknek ajánlottak az édes bonbonszínek. Az ajkon remekül mutat a magyalpiros, és a cukrozott szilva édes tónusa. Ezek az árnyalatok nem egyszerűen kiemelik az ajkat, hanem abszolút nőies megjelenést garantálnak.

Szintén nagy hatást kelt a mélyvörös, amihez természetesen azonos színű körömlakk dukál.

A világosabb hajúak a bonbonrózsaszín, vagy a habos málnakrém árnyalataival hangsúlyozzák színeiket.







Az ajkat nagyítja és határozottá, de mégis natúr hatásúvá teszi, ha a kontúrvonalat bézs színű ceruzával rajzoljuk körbe.

Ám még ennél is jobb hatást érhetünk el – például optikailag dúsabbnak mutatja az ajkat -, ha a színes kontúrvonal alá húzzuk ezt a bőrrel megegyező árnyalatú vonalat.

A teljes arcon használható arcfény szokatlanul és igazán ünnepien csillogtatja meg az arcbőrt és a dekoltázst. Ne hagyd ki! 







A szemöldök festésére használjunk színes, szemöldökformázó púdert, amiben fixáló anyagok is vannak. A színezett porral kitölthetjük a szőrszálacskák közötti kis hézagokat, és erősíthetjük, vagy éppen halványíthatjuk a színét. A fixáló anyagok pedig a rakoncátlan, összevissza álló szőrszálacskákat zabolázzák meg. A szemöldök porban található E-vitamin ápolja, nedvességgel látja el a bőrt és a szőröcskéket is.

A pillák göndörek, hosszúak, dúsak és ébenfeketék legyenek. Legalább két rétegben vidd fel a szempillafestéket, de csak akkor, ha az első réteg tökéletesen megszáradt, különben a szőrszálak összetapadnak, és olyanná válnak, mint a cirokseprű. Perzse ha mégsem szeretnél macskaszemet, válaszd valamelyik újabb árnyalatot, például a padlizsánt. Nem bánod meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top