Szépüljünk

Cserepes szájak

A tél bizony megviseli ajkainkat. Nem is csoda, hiszen szegényeket még ruhával sem védhetjük, állandóan ki vannak téve az idõjárás viszontagságainak. A hideg és a szél hatására könnyen kicserepesednek.




Ráadásul van más is, ami ezt teszi ajkainkkal. A megoldás: szüntesd meg az okot, mielőtt kezeled a következményt. A leggyakoribb tényezőt, a telet, persze nehéz megszüntetni. Szárítja viszont az ajkakat a tartós, általában matt rúzs, a savas gyümölcsök fogyasztása is. De az is lehet, hogy a kicserepesedés egyszerű allergiás reakció a fogkrémre vagy a rúzsra, netán magára a használt ajakápolóra.


Megoldási módozatok


•



Használj rendszeresen ajakbalzsamot, de kerüld az illatosított, ízesített változatokat. A mesterséges anyagok könnyen allergiát válthatnak ki.
• Hetente egyszer radírozd le ajkaidat. Erre remek megoldás egy puha fogkefe, ezzel körkörösen dörzsölheted a bőrt, de csak szelíden.
• Igyál nagyon sok vizet. A belső hidratálás a legjobb módszer.
• Kerüld a tartós rúzsokat. Helyette használj inkább szájfényt, vagy hidratáló rúzst.
• Esténként kend be ajkaidat egy csepp mézzel vagy olívaolajjal.






Rászoktál az ajakbalzsamra?

Van, amikor csak azt veszed észre, hogy folyton kenegeted a szádat? Ennek több oka is lehet, A legegyszerűbb persze az, hogy kiszáradt. De van olyan elmélet is, hogy az ajakápolókra rá lehet szokni. Ennek több oka is lehet. Az egyik az, hogy valamelyik összetevőre allergiás vagy, és ez szárítja az ajkakat, így egy ördögi körként egyre súlyosabbá válik a probléma.


Csodaszerek

Ezeket az összetevőket érdemes keresned: vazelin, shea vaj, természetes olajak, méz.


A mi kedvenceink:

Labello mangós és cseresznyés ízesítéssel
The Body Shop – Born Lippy, az érett eper ízével
Aldo Vandini – algakivonattal
Avon Planet Spa afrikai shea vajjal
A verhetetlen: Ilcsi néni klasszikus szőlőzsírja







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top