Szépüljünk

Érzékeny fogak – hiányzó ásványok

Az ép fogak megõrzéséhez elengedhetetlen bizonyos fontos ásványi anyagok, nyomelemek bevitele a szervezetbe fogápoló szerekkel és a megfelelõ táplálkozással.





A fogak szempontjából legfontosabb nyomelemek – mint a cink, a réz, a magnézium és a szelén – hiánya veszélyeztetheti a pajzsmirigy megfelelő működését és egyes gyulladáscsökkentő folyamatok hatékonyságát. Ezen nyomelemek hiánya esetében nagyobb a fogszuvasodás kialakulásának veszélye, mely egyébként automatikusan kihat a csontokra is. Ezért a fogszuvasodás gyakran további problémák velejárója, mint például: izületi gyulladás, pattanásos bőr és egyéb gyulladások.






A fogak érzékenységét eredményezheti még a magas fehérje-, illetve cukortartalmú étrend, a hasmenés, a túlzott édesítés, vagy a vízhajtó hatású alkohol- és kávéfogyasztás következményeként fellépő ásványianyag-vesztés. Hasznos lehet, ha az ásványi anyagok pótlására naponta beveszünk két-három többféle ásványi anyagot tartalmazó tablettát, de ha időnk engedi, egy finom almát is elrágcsálhatunk, hiszen ez utóbbi egyúttal a fogak megfelelő kondícióját is biztosítja. Mindezek mellett a fogak érzékenységének megelőzése vagy megszüntetése érdekében természetesen a legfontosabb a megfelelő fogkrém használata.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top