Szépüljünk

A dús hatás

Noha az idõjárás még nem hajlandó elismerni, hogy itt a tavasz, mi viszont makacsak vagyunk, és hideg ide vagy oda, nem akarunk tovább sapkában, kesztyûben járni, mintha ezzel is siettetnék a jó idõt.





Elsőként a kesztyű és a sapka kerül száműzetésbe, ezáltal azonban hajunk is jobban szemügyre vehető. Télen a fejfedő alatt talán kevesebbet foglalkoztunk hajzatunkkal, azt gondolván, hogy úgysem látszik a gondos ápolás, a frizura meg úgyis tönkremegy a sapka alatt. Most, hogy a természet is feléled, hajunk is követeli a felfrissülést, gondoskodásra vágyik, hiszen nem tud többé elbújni egy divatos sapka fedezékében. Ne elégedjünk meg azzal, hogy viszünk egy kis életet a ruhatárunkba és tavaszi színekkel gazdagítjuk a sminkkészletet, hajunkból is próbáljuk kihozni a maximumot, hiszen egy dús hatású hajkorona nőiességet sugároz, és legfőképpen magabiztosságot nyújt. A csinos ruha vonzza a figyelmet, de ha valakivel szóba elegyedünk, arcunkról hajunkra vándorol tekintete, a dús haj pedig fél siker a kifogástalan megjelenésben. Mennyivel jobban érezzük magunkat, ha nem kell állandóan azon rágódni, hogy hajunk lelapult, nincs semmi tartása.


Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy dús hajzattal szülessen, de megfelelő hajápolással dús hatást érhetünk el. A vékony hajúak hajszálainak átmérője gyakran csupán feleakkora, mint egy vastag hajszál, és mivel ezt megváltoztatni nem lehet, a haj szerkezetét kell erősíteni.





A vékony szálú haj dúsabbá tételében a hajvágás és a fixálás módja is sokat segíthet. A vágással kapcsolatban a szakemberek azt ajánlják, hogy a vékony hajúak maximum vállig érő frizurát válasszanak, hiszen minél hosszabb a haj, annál jobban megnyúlik a frizura, és elveszíti tartását. Ha a hajvégeket a fodrász tompán vágja, nem pedig lépcsősen vékonyítva, a haj dúsabbnak fog hatni. A fixáláshoz a hajhab és a hajlakk javasolt, ugyanis a zselé és a viasz inkább elnehezítik a hajat, amitől még ritkábbnak fog tűnni. Régi, bevált módszer a hajtövek enyhe tupírozása, amelytől szintén dúsabbnak látszik a haj. Egy utolsó jó tanács: időnként változtassunk választékunkon, mivel a haj a választék mellett egy idő után lelapul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top