Szépüljünk

Mirõl árulkodik a hajunk?

Mire való a haj? Például kommunikációra. Jelezzük vele nemünket, korunkat, egészségi állapotunkat és hangulatunk minden rezdülését. Azt, hogy van-e partnerünk, vágyunk-e másikra, és azt is, ha változtatunk életünkön.

Sokan olvastak már a testbeszédről, a menedzserek tréningjein tanítják is a mozdulatok jelentőségét. Az üzleti életben így mindkét fél nagyjából hasonló fegyverzetben küzd. Aki azonban a hajbeszédet is ismeri, komoly előnyökhöz juthat.

Lányok, asszonyok

• A nagycsoportos-kisiskolás lányok nagy részének haját legalább egyszer rövidre nyíratja az édesanya. Magyarázat sok van (meleg, a szemébe lóg, rendetlen), az igazi ok azonban az a tudattalan törekvés, hogy az anya lassítani szeretné lánya nővé érését. Ebben benne van az elszakadástól és a vetélytárstól való félelem.


• A férfiak számára komoly vonzerőt jelent a nők dús haja. Megfordulni látszik viszont egy régi szokás. Azelőtt csak az ura előtt bontakoztathatta ki egyik legfőbb szépségét az, akinek bekötötték a fejét. Ma az érvényesülni vágyó nők napközben hordják kihívóan kibontva a hajukat, és megkönnyebbülnek, amikor otthon végre összefoghatják, mert úgy sokkal kényelmesebb.

A legfontosabb a változás

Ha egy szingli nő levágatja hosszú, fürtös haját, még egyáltalán nem biztos, hogy bekötötték a fejét. Sokkal valószínűbb, hogy pusztán stratégiát vált.

A szőke nő sikere

Ha az aranyló fürtös kislánynak gyermekkora óta minden egy kicsit könnyebben sikerül, ha már óvodás korában egy foghíjas mosollyal ő intézi el a papának, hogy ne büntesse meg a rendőr a tilosban, ha az elbűvölt vizsgabiztos egy kicsit felpontozza a vezetését, akkor a személyisége is ennek megfelelően alakul. Megszokja, hogy az érzelmi intelligencia hatékonyabb a logikainál. Amíg rámenős barna barátnője időpontot és árajánlatot kér az esedékes szakszervízre, ő csak akkor állít be mosolyogva az autószerelőhöz, amikor már tényleg három szomszédnak kell betolni a kocsit.

A haj és az arc viszonya

• A homlokba fésült frizura eltünteti a „hivatalos háromszög” csúcsát. Aki ugyanis komolyan szeretne viselkedni, mégsem akar kihívóan „farkasszemet nézni”, az pillantását a partner szemei és homloka közepe közötti háromszög területén járatja. Ha ezt haj takarja, akkor a hivatalos pillantás elbizonytalanodik, lejjebb csúszik az orr és a száj felé, és bizony minél alább téved, annál érzékibb lesz.
• Az is érdekes, hogy a homlok és az arc melyik oldalát takarja el a haj. Ha az arc bal felét, akkor racionális énjét hangsúlyozza az illető, ha viszont a jobb arca elé enged hajfüggönyt, inkább érzelmességét.

Bizonytalan kopaszok

• A kopaszság egyik fő oka a tesztoszteron, a férfi hormon bőséges jelenléte. A kopaszok egy része tehát bátran mondhatja: ő olyannyira férfias, hogy még hajáról is lemondhat.
• Vannak azonban, akik valójában nagyon bizonytalanok: néhány gyér szálat kopasz fejükön átfésülve próbálják hajuk hiányát elrejteni, esetleg vendéghaj alá rejtik fejbőrüket, azaz nehezen vállalják önmagukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top