Szépüljünk

A fogmosás fortélyai

Ép fogak? Ennek egyik kulcsa a tudatos és helyes fogmosási technika. Ha a technikád is jó és az eszközt is helyesen választottad meg, nem sok esélyt hagysz a fogproblémáknak.

A helyes fogmosás lépései

A fogmosás időtartama minden esetben körülbelül 3 perc legyen!





 
1. A fogmosást a fogak rágófelszínének megtisztításával kezdjük. A fogkefét mozgassuk előre-hátra a rágófelszínen.








2. A rágófelszín után a fogak külső oldalával folytatjuk a szájápolást. Összezárt alsó és felső fogsorunkat körkörös mozdulatokkal tisztítsuk. Ügyeljünk a szemfogakra is!








3. Ezután jöhetnek a fogak belső oldalai. Kezdjük az alsó fogsorral: óvatos mozdulatokkal tisztítsuk alsó fogaink belső felszínét.








4. Következő lépésként a felső fogsor belső felszíne következik. Ügyeljünk arra, hogy minden fogunk belső vonalát megtisztítsuk, ugyancsak óvatos mozdulatokkal.







5. Öblítés előtt érdemes a nyelvet is megmosni. Ez igen egyszerű (a fogkefével lesöpörjük a nyelvre tapadt lepedéket), azonban vigyázzunk, nehogy túl mélyre nyúljunk torkunk irányába!








6. A fogmosás utolsó lépése a száj kiöblítése. Elegendő egy nagy öblítés, mivel a fogkrémben számos olyan anyag van, amely kedvező hatást fejt ki, ha maradványai a szájban maradnak.





Amikor felületesen, illetve nem megfelelő kialakítású fogkefével mosunk fogat, általában három területet hanyagolunk el jobban: 
 






• A fogak közötti réseket. Erre kínálnak megoldást az új Signal Integral fogkefe ferde sörtéi, amelyeknek köszönhetően a fogközöket sokkal könnyebb elérni.

• A hátsó fogakat. A Signal Integral fogkefe fejénél lévő hosszabb hátsó sörték pont ezeket a fogakat érik el kiválóan.

• Az íny vonalát. A Signal Integral fogkefe rugalmas, puha gumiperemei azonban irányítják a sörtéket az íny vonalán a legprecízebb tisztítás érdekében.





Az Új Signal Integral fogkefe kiemelkedő tisztító hatását klinikai tesztek bizonyítják. A hozzácsomagolt lepedékszínező tablettának köszönhetően pedig ezt ellenőrizni is lehet.

A fogmosások között azonban számtalan veszély leselkedik fogainrka. A cukormentes rágógumik nagy része ugyan visszaállítja száj normál pH értékét, és kellemes leheletet biztosít, de nem tartalmaz kifejezetten fogszuvasodás elleni hatóanyagot. A rágás ugyan fokozza a nyáltermelést, ami bizonyos fokig tisztítja a fogakat, de a rágó semmiképpen nem helyettesítheti a fogmosást, tehát valamilyen más megoldást kell keresni a problémára.






Olyan hatóanyagú fogkrémre van szükség, amely egész napos védelmet biztosít. A megoldás egy olyan fogkrém, amely minél hosszabb időn keresztül fejti ki hatását, megvédve a fogakat és az ínyt a baktériumoktól, gátolja a lepedékképződést, és nem kell aggódnunk fogaink miatt, ha napközben nincs lehetőségünk minden falatozás után fogat mosni. Ilyen a megújult Signal Integral termékcsalád.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top