Szépüljünk

Királyi kombináció

A bõrápolás a legtöbb nõ életében bizonyos értelemben központi szerepet játszik. Igyekszünk kiválasztani a lehetõ legjobb bõrápoló termékeket, melyekkel minél hosszabban megõrizhetjük bõrünk fiatalságát, feszességét, rugalmasságát.

Figyelmesen elolvassuk a kozmetikumok flakonjain olvasható kisregényeket, így lassan kívülről fújjuk, hogy melyik alkotóelem mire való. Végül eljutunk abba a fázisba, hogy célirányosan keressük azokat az összetevőket a termékekben, melyekről biztosan tudjuk, hogy csakis bőrünk javát szolgálják. Mostani írásunkban három olyan alkotóelemről teszünk említést, amelyeket ha megpillantunk egy bőrápoló termék csomagolásán, biztosak lehetünk, hogy jó nyomon járunk.










Az egyik ilyen összetevő, melynek bőrápoló hatását senki sem vonhatja kétségbe: a méz. A folyékony aranyként is emlegetett fenséges anyagot már az ókorban is a test szépítésére használták, Kleopátra nevét szinte felesleges megemlíteni, oly sokszor hallottuk már, hogy mézben, tejben lubickolva igyekezett megőrizni bőre selymességét. A méz gazdag cukortartalmának, vízmegkötő tulajdonságának köszönhetően intenzíven hidratálja, táplálja, feszessé teszi a bőrt. Ez a természetes hidratálószerként alkalmazható édes anyag, mely a természet, a virágok ajándéka, nyugtató hatású, gyulladások csökkentésére kiválóan alkalmazható.





Ha a helyes kis kamillavirág szirmai díszítik valamelyik kozmetikum dobozát, akkor sem tétovázunk sokat. A kamillás borogatás, gőzölés már gyerekkorunkban felbukkan, kellemes, nyugtató illata belénk vésődik. A kamilla az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb gyógynövény, melynek fájdalomcsillapító, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása közismert. A kamillavirág értékes illóolajokat tartalmazó, vadon termő növény; gyógyír számtalan problémánkra, gyakran használjuk szemünk borogatására, fürdőkhöz. A kamilla görcsoldó, fertőtlenítő hatású, nyugtatóan hat idegrendszerünkre, remekül ellazít, természetes hangulatjavító. A kamilla nemcsak felborzolt idegeinket csillapítja, nyugtató hatását bőrünkön is kifejti. Az idegességnek, a stressznek gyakran bőrünk esik áldozatul, a felgyülemlett feszültség megviseli kültakarónkat, a kamilla azáltal, hogy megnyugtat, meg is szépít bennünket.





A mandula édes illata szintén pozitív gondolatokat ébreszt bennünk. Előszeretettel választjuk a mandulakivonatot tartalmazó szépségápoló szereket, nemcsak érzéki illatuk miatt, hanem mert a mandulatejjel vagy -olajjal gazdagított termékek pazar kényeztetést jelentenek a bőrnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top