Szépüljünk

Hajápolás mesterfokon

Van egy alapszabály: a nõk nagy része nem olyan hajat szeretne, amilyen neki adatott. A göndörek simára vágynak, a hullámosak könnyen kordában tarthatóra, a simák göndörre vagy hullámosra.




Persze ezeken a tulajdonságokon lehet változtatni, de nem biztos, hogy érdemes. A haj általában természetes állapotában a legszebb. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne adjunk meg neki mindent, ami kiemeli jó tulajdonságait, vagy javít a rosszakon. Az is igaz, hogy ahány ember, annyiféle hajtípus, bár szerencsére azért alaptulajdonságokat meghatározhatunk. Ha pedig különböző bőrünkre olyan sokféle krém közül választhatunk, miért tagadjuk meg hajunktól is a változatosságot?

Ma már szerencsére a hajápoló termékek gyártói is igyekeznek minél szélesebb palettájú termékeket készíteni, így igazán van miből válogatni. És érdemes is. A különféle hajtípusoknak valóban különféle igényeik vannak. Például a göndör hajtincsek könnyen lesznek kezelhetetlenek. A sima, nehéz haj gyakran lelapul. Van olyan is, akinek gyorsan zsírosodik a haja, ez is komoly problémát jelenthet.

Míg nagyanyáink leginkább természetes szerekkel, esővízzel ápolták hajukat, ma már egyszerűbben használható termékek állnak a rendelkezésünkre. Az első lépcső, amit biztosan mindenki használ, a sampon, hiszen ez biztosítja a tisztaságot. A következő lépés, amit szintén nem sokan hagynak ki, a balzsam.



Ez biztosítja, hogy a haj hozzájuthasson azokhoz a tápanyagokhoz, amelyekre szüksége van.

De van egy olyan lépés is, amely az első kettővel karöltve igazán specifikus megoldást nyújt. Ilyenek azok a termékek, amiket ki sem kell öblíteni. Lehetnek permetek, krémek, sokszor még száraz hajra is használhatóak. Bár ezek nem hajfixálók, de még a hajformázásban is segítenek. Ma már szinte minden hajtípusra használhatunk ilyeneket. Csak az aranyszabályt ne feledjük: válasszunk hajtípusunknak megfelelő termékeket, és egy fajtát, hiszen hatásuk így lesz maximális!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top