Szépüljünk

Profi szárítás

A jó hajszárítás titka nemcsak abban rejlik, hogy kialakítjuk a formát, hanem csillogást adunk a hajszálaknak. Ehhez persze nem árt egy jó hajszárító, de a technika sem utolsó szempont!

Ezért olyan hajszárítót kell használni, amelyen a hideg és a meleg levegő váltogatható, mert a kis hullámokat hideg szárítással tudjuk tökéletesen fixálni. A festett hajat lassan és alacsony hőmérsékleten szárítsuk, mindig a hajhagymáktól a hajvég felé haladva, ettől lesz selymes fényű. A szárítóval gondosan kövessük a kefe mozgását, ez adja az extra csillogást. Ha a hajat a szárításnál a kefe fölött vízszintesen kihúzzuk, a hajtő különösen erős tartást kap. Aki a göndör haját egyenessé kívánja varázsolni, az fűthető hajcsavarókat vásároljon.

Azt sem árt tudni, hogy az erős hajszárítók ugyan gyorsabban szárítanak, de összeborzolják a vékonyszálú hajat. Jobb megoldás, ha olyan hajszárítót veszünk, melynek többféle erősségi és forrósági fokozata van, és vékonyabb a csöve.
Ha egy-egy tincs súlyát figyelembe vesszük, akkor a vékonyszálú haj nagyobb felszínnel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy könnyű prédája a környezetkárosító anyagoknak. Ha hiányzik a hajból a zsír és a nedvesség, akkor gyorsan feltöltődik. Hajszárítás előtt a hajat spricceljük be antisztatikus spray-vel, majd használjunk antisztatikus kefét, ezzel megakadályozhatjuk, hogy hajunk szálljon.

Ha csillogást szeretnénk, akkor elengedhetetlen a hajrögzítő. A folyékony formázók egyfajta filmréteget vonnak a hajszálak köré és megóvják őket
a hajszárító forróságától. A korparéteg is szorosan a fejbőrhöz tapad, a hajszálak pedig a fényt optimálisan verik vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top